BRENT ALLE BROER? Kjetil SIem sier at all historikk har innvirkning om Ståle Solbakken skulle vurderes som landslagssjef i fremtiden.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BRENT ALLE BROER? Kjetil SIem sier at all historikk har innvirkning om Ståle Solbakken skulle vurderes som landslagssjef i fremtiden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Tror det kan bli vanskelig å stole på Ståle igjen

- Han har en ripe i lakken, så får vi se hvor dyp den er, sier Siem.

CAPE TOWN (Dagbladet): Norges Fotballforbund (NFF) trodde de hadde skaffet seg en langsiktig, stabil løsning for landslagssjefjobben da de presenterte modellen med Egil Drillo Olsen som midlertidig sjef, og Ståle Solbakken som hans etterfølger fra 2012.

Men med suksessen Solbakken fikk med FC København i Champions League, ble han attraktiv for andre jobber.

Hamburg viste interesse, men det ble med dét. Da Köln så førte den kommende norske landslagssjefen opp på topp av ønskelista, begynte snøballen for alvor å rulle. NFF ville imidlertid ikke slippe Solbakken så lett. Og i hvert fall ikke gratis.

Fikk 5 millioner
Det ble høy temperatur, for Solbakken så dette som en sjanse til å få se hva han dugde til i en av verdens beste ligaer. Til slutt fikk NFF 5 millioner i kompensasjon fra Köln for å slippe hedmarkingen, en sum som også kunne stige hvis Solbakken fikk suksess.

Som en konsekvens av Solbakken-endringen valgte NFF å utvide avtalen med Drillo. Den varer nå til etter VM 2014.

Sånn sett har ikke forbundet noen hast med å finne 70-åringens arvtaker, men etter at Solbakken lørdag kveld fikk sparken i Wolverhampton, melder spørsmålet seg:

Vil Solbakkens hunger etter å komme ut av den forrige avtalen med NFF, ha noe å si for hans kandidatur når det skal søkes landslagssjef i framtida?

- All historikk har innvirkning, sier generalsekretær Kjetil Siem til Dagbladet.

- En ripe i lakken
- Det som skjedde med Ståle sist, var før min tid i NFF. Men da satte han hardt mot hardt på en avtale som to parter hadde inngått - om den mest høyprofilerte jobben vi har i Fotball-Norge, forteller Siem.

- Det gikk vel litt varmt for seg. Men alt sånt teller på CV-en. Det handler om å kunne stole på folk, fortsetter generalsekretæren.

- Kan vi være 100 prosent sikre på at han ikke vil ut av avtalen neste gang? Han har en ripe i lakken, så får vi eventuelt se hvor dyp den er.

- For tidlig nå
Generalsekretæren - som nå er på plass i sitt forrige hjemland Sør-Afrika for å følge det norske landslagets vinterturné - understreker imidlertid at de ikke jobber aktivt med landslagssjefspørsmålet nå.

- Ansettelsen av den som tar over for Drillo, blir ekstremt viktig. Det arbeidet starter vi med før den dagen Drillo er ferdig. Men det er for tidlig nå. Det vil bare ta bort oppmerksomhet fra det som er viktig, nemlig at landslaget presterer best mulig i kvalifiseringen, sier Siem.

- Dessuten er det vrient nå å si hvem som er tilgjengelig og ikke når vi kommer så langt som at vi skal finne neste landslagssjef.