Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror det kommer til å smelle i OL-sprinten: - Veldig teknisk krevende

I tillegg blir det kamp om posisjonene for å kjempe om edelt metall. Men klarer noen å tukte Johannes Høsflot Klæbo (21)?

UTFORDRINGER: Vi har allerede sett at kamp om posisjoner og småknuffing kan skape problemer i OL-løypa, som for Simen Hegstad Krüger i starten av skiathlonen. Men han reiste seg på mesterlig vis, da... Foto: AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
UTFORDRINGER: Vi har allerede sett at kamp om posisjoner og småknuffing kan skape problemer i OL-løypa, som for Simen Hegstad Krüger i starten av skiathlonen. Men han reiste seg på mesterlig vis, da... Foto: AFP PHOTO / Odd ANDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Tirsdag kommer et lite OL-høydepunkt for langrennsentusiastene, nemlig sprinten. Der har Norge flere sterke medaljekort i blant andre Johannes Høsflot Klæbo og regjerende OL-mester Maiken Caspersen Falla.

Svenskene spår nå en skikkelig kaossprint, der flere kommer til å gi alt for å klare å ta en medalje.

- Det kommer til å smelle, tror svenskehåpet Oscar Svensson.

Artikkelen fortsetter etter grafikken.

Kan bli dramatikk

Han får støtte av trener Ola Ravald, som tror det blir intens kniving om posisjonene underveis.

- Det kommer til å bli tøffe tak og mye fysisk kontakt. Jeg tror vi kommer til å se flere hendelser underveis, og løperne må være forsiktige, sier Ravald til Expressen.

KNALL OG FALL: Det skjer fort ting i OL-løypene. Foto: AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
KNALL OG FALL: Det skjer fort ting i OL-løypene. Foto: AFP PHOTO / Odd ANDERSEN Vis mer

Han fortsetter:

- Jeg er overbevist om at det kommer til å skje ting. Under verdenscuprennet her i fjor, var det flere hendelser. Man må være utrolig fokusert.

Sammen med Falla, stiller Heidi Weng, Kathrine Harsem og Ingvild Flugstad Østberg som norske håp. Sistnevnte sliter mer med snøen på skistadion i Pyeongchang, som hun synes gir uvante utfordringer.

- Det er både vanskelig å få feste og dårlig glid på en gang. Løypa er krevende på flere måter, sier Flugstad Østberg til Dagbladet.

Fenomenet Klæbo

Hjemmehåpet Magnus Kim, som tok sølv på sprinten bak Johannes Høsflot Klæbo i junior-VM i 2016, tror det kan komme mange velt i utforkjøringene.

- Det er veldig teknisk krevende fra toppen og inn mot mål. Det er noen meget krevende svinger, hvor det kan bli dramatisk om flere gutser samtidig. Det blir en krig i de svingene, sier Kim til Dagbladet.

FAVORITT: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FAVORITT: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Men på herresiden, handler det for utlendingene om å få has på Johannes Høsflot Klæbo, som har vært uovervinnelig i sprint denne sesongen.

- Løypa er skreddersydd for Johannes, mener Kim.

Han har testet løypa flest ganger av samtlige av dagens løpere.

- Johannes er kjempefavoritt i denne løypa. Vi andre får prøve å kjempe om andreplassen. Jeg tror jeg kan slå Johannes på oppløpet, men problemet er å holde følge til oppløpet , sier Emil Iversen.

- Johannes har vist få svakhetstegn så langt, men har samtidig avslørt litt av taktikken sin, og det er å gå knallhardt til verks, sier Eirik Brandsdal.

PS! Sprintprologen går klokka 9.30. Finalene går fra klokka 12.00.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!