Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tror det skal mer til enn et slitent håndledd for å sette Anders ut av spill

Sportssjef Bråten garanterer Bardal VM-plass.

VM-PLASS: Sportssjef Clas Brede Bråthen sier det er opp til Anders Bardal selv om han vil være med til VM i Falun. Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT
VM-PLASS: Sportssjef Clas Brede Bråthen sier det er opp til Anders Bardal selv om han vil være med til VM i Falun. Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT Vis mer

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier det er opp til Anders Bardal selv om han vil være med til VM i Falun.

Bardal falt og pådro seg håndleddsbrudd under kvalifiseringen i verdenscuprennet i hopp i Wisla torsdag.

Det skjedde på et svært ugunstig tidspunkt. 32-åringen var akkurat på vei til å finne igjen storformen fra tidligere sesonger, og det er kun drøye fire uker til VM i Falun smeller i gang.

Fredag ettermiddag er Bardal tilbake i Norge, og fredag kveld skal han undersøkes ved St. Olavs hospital i Trondheim. Trolig venter det en operasjon på 32-åringen i løpet av de nærmeste dagene.

Bestemmer selv Som regjerende verdensmester i normalbakken fra VM i Val di Fiemme i 2013, er Bardal forhåndskvalifisert til VM-rennet i den normalbakken i Falun.

- Dersom Anders er i form og selv vil til VM, så er han på laget til Norges Skiforbund uansett. I form er han en selvskreven brikke til alle konkurransene, sier sportssjef Bråthen til NTB.

Fullt mulig - Du mener det er mulig å hoppe med et håndledd som eventuelt er gipset?

- Jeg tror det skal mer til enn et slitent håndledd for å sette Anders ut av spill til VM. Det går fint an å hoppe med gipset håndledd. Når det gjelder risikoen tilknyttet det, får andre uttale seg om det. Tiden vil vise hva som skjer, sier Bråthen.

Bråthen er for tiden i Polen. Der skal han følge kommende helgs to verdenscuprenn i Zakopane. Lørdag er det lagkonkurranse på programmet. Søndag er det snakk om et individuelt verdenscuprenn.

(NTB)