- Tror det skal mer til enn et slitent håndledd for å sette Anders ut av spill

Sportssjef Bråten garanterer Bardal VM-plass.

VM-PLASS: Sportssjef Clas Brede Bråthen sier det er opp til Anders Bardal selv om han vil være med til VM i Falun. Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT
VM-PLASS: Sportssjef Clas Brede Bråthen sier det er opp til Anders Bardal selv om han vil være med til VM i Falun. Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier det er opp til Anders Bardal selv om han vil være med til VM i Falun.

Bardal falt og pådro seg håndleddsbrudd under kvalifiseringen i verdenscuprennet i hopp i Wisla torsdag.

Det skjedde på et svært ugunstig tidspunkt. 32-åringen var akkurat på vei til å finne igjen storformen fra tidligere sesonger, og det er kun drøye fire uker til VM i Falun smeller i gang.

Fredag ettermiddag er Bardal tilbake i Norge, og fredag kveld skal han undersøkes ved St. Olavs hospital i Trondheim. Trolig venter det en operasjon på 32-åringen i løpet av de nærmeste dagene.

Bestemmer selv Som regjerende verdensmester i normalbakken fra VM i Val di Fiemme i 2013, er Bardal forhåndskvalifisert til VM-rennet i den normalbakken i Falun.

- Dersom Anders er i form og selv vil til VM, så er han på laget til Norges Skiforbund uansett. I form er han en selvskreven brikke til alle konkurransene, sier sportssjef Bråthen til NTB.

Fullt mulig - Du mener det er mulig å hoppe med et håndledd som eventuelt er gipset?

- Jeg tror det skal mer til enn et slitent håndledd for å sette Anders ut av spill til VM. Det går fint an å hoppe med gipset håndledd. Når det gjelder risikoen tilknyttet det, får andre uttale seg om det. Tiden vil vise hva som skjer, sier Bråthen.

Bråthen er for tiden i Polen. Der skal han følge kommende helgs to verdenscuprenn i Zakopane. Lørdag er det lagkonkurranse på programmet. Søndag er det snakk om et individuelt verdenscuprenn.

(NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer