- Tror Dida er frisk til søndag

Takk og pris.

• Didas kollaps ligger i utallige utgaver på YouTube.

(Dagbladet.no): Etter å ha sett Dida bæres av banen på båre med ispose på hodet onsdag kveld, kunne man kanskje lure på om han ville være i stand til å spille fotball med det første.

Men etter å ha sett videoen av angrepet gjentatte ganger, virker hendelsen bare flauere og flauere.

Den brasilianske Milan-keeperens kollaps ble utløst av et klapp på skulderen fra en Celtic-supporter som selvsagt høyst ureglementert hadde tatt seg inn på banen.

Som om det hele ikke allerede var tragikomisk nok, følte Milans sportsdirektør Umberto Gandini at det var nødvendig å si at Dida vil være på beina igjen når Milan møter Lazio i helga.

- Jeg tror Dida er klar til å spille på søndag, sa han til Sky Sports i går.

Utestengt

Dida hadde ikke vært spesielt overbevisende ved noen av de to skotske scoringene, og det kunne nesten se ut som supporteren forsøkte å trøste Dida litt mens han egentlig var på vei bort til sine Celtic-helter for å feire ledermålet.

GJENOPPSTÅR: Milan tror de skal klare å få keeper Dida på beina igjen til søndagens kamp mot Lazio. Foto: Carl de Souza, AFP/Scanpix
GJENOPPSTÅR: Milan tror de skal klare å få keeper Dida på beina igjen til søndagens kamp mot Lazio. Foto: Carl de Souza, AFP/Scanpix Vis mer

Og keeperens smerte satt kanskje vel så mye i stoltheten som i hodet, halsen eller skulderen.

Uansett var det en grov sikkerhetsglipp av Celtic. Supporteren kunne jo hatt onde hensikter, og Uefa etterforsker saken.

Supporteren er utestengt fra lagets kamper på livstid. Og Celtic får garantert svi økonomisk for svikt i sikkerhetsopplegget.

- Straff Dida

Samtidig tar sjefen i det skotske fotballforbundet, Gordon Smith, til orde for at Dida får en real straff for filmingen. Smith var på Celtic Park, men så ikke tilskueren som forvillet seg inn på banen.

- Fra hva jeg har blitt fortalt ga han det som kan beskrives som et vennlig klapp til keeperen, som deretter valgte å ramle sammen. Å se ham forlate banen på båre kan best beskrives som en farse, sier Smith.

Britiske aviser er heller ikke nådige. To forskjellige skribenter hos The Telegraph foreslår hver sin alternative idrett for Dida:

- Brasilianeren, en høy, sterk mann, reagerte på supporterens klapp rundt halsen som om han ble truffet av bokseren Ricky Hatton, skriver Henry Winter.

- Tror Dida er frisk til søndag

- Vi er fortsatt ti måneder unna, men jakten på den neste olympiske stupemesteren er så godt som over, skriver Jim White.

UTESTENGT: Mannen i den hvite hettegenseren var på vei for å feire mål med heltene sine i Celtic. På veien klappet han Dida på skuldra. Det skulle han neppe gjort.