KANONSTART: West Bromwich Albion har åpnet sesongen fantastisk Peter Odemwingie (t.v.) scoret to mot Southampton da WBA vant 2-0 mandag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
KANONSTART: West Bromwich Albion har åpnet sesongen fantastisk Peter Odemwingie (t.v.) scoret to mot Southampton da WBA vant 2-0 mandag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Tror disse gutta kan ende foran både Arsenal og Liverpool

- Hadde fått juling hvis du sa det før sesongen.

• WBA - Southampton 2-0

(Dagbladet): West Bromwich Albions er den positive overraskelsen i Premier League denne sesongen. I kveld vant de 2-0 hjemme mot Southampton, og klatret til en knallsterk femteplass på tabellen med 17 poeng.

- Hvis du før sesongen hadde sagt til en WBA-fan at de etter ti kamper var foran Liverpool, Arsenal og Tottenham på tabellen, hadde du fått juling. For det er egentlig ikke pent å juge til folk, sier TV 2-ekspert Aleksander Schau i PL-studio.

- Jeg er meget begeistret over dette laget. De kan faktisk ende på en sjuende- eller åttendeplass denne sesongen. Det vil være helt fantastisk, sier Schau.

Fantastisk kontring
Peter Odemwingie scoret begge målene til WBA i kveldens hjemmekamp. Først etter 36 minutter, da et skudd fra rundt 16 meter gikk via et Southampton-bein og i nettet.

1-0-MÅLET: Peter Odemwingie banket inn 1-0 til WBA. Foto: REUTERS/Darren Staples
1-0-MÅLET: Peter Odemwingie banket inn 1-0 til WBA. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Deretter doblet han ledelsen etter 60 minutter etter en fantastisk kontring. Shane Long la ballen inn i feltet til Odemwingie som headet inn 2-0.

- Dette var god respons fra et godt lag. Vi trengte litt flaks, og alt funket bra for oss i dag. Tre poeng er bra, sier målscoreren ifølge BBC.

Southampton hadde lite å stille opp med, og WBA fortsetter suksessen som de har hatt denne sesongen.

- Over Liverpool og Arsenal
TV 2-ekspert Petter Myhre mener det ikke er urealistisk at de klarer å komme foran giganter som Arsenal, Tottenham eller Liverpool når sesongen er ferdig.

- Foran noen av dem er mulig. At WBA skal opprettholde denne formen tror jeg ikke. De er gode i de viktige fasene. De ser gode ut, og kan ta mange poeng framover, men man vet jo aldri, sier Petter Myhre i TV 2s studio.

Southampton står med fire poeng og er helt nederst i Premier League. Laget har like mange poeng som Queens Park Rangers, som fortsatt har til gode å vinne denne sesongen, men Southampton har dårligere målforskjell.