VIL IKKE KOMMENTERE: Tapet hjemme mot Manchester City i oktober 2011 sitter fortsatt godt i Alex Fergusons minne - men uten at han vil snakke om det. Mandag møtes rivalene til nytt byderby. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB Scanpix
VIL IKKE KOMMENTERE: Tapet hjemme mot Manchester City i oktober 2011 sitter fortsatt godt i Alex Fergusons minne - men uten at han vil snakke om det. Mandag møtes rivalene til nytt byderby. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB ScanpixVis mer

- Tror du jeg kommer til å snakke om det?

Sur Ferguson nekter å snakke om det ydmykende 6-1-tapet mot City.

(Dagbladet): Det er tydelig at Manchester United-sjefen fortsatt er bitter for tapet mot Manchester City i oktober 2011.

Da han møtte pressen i forkant av mandagens oppgjør mot byrivalen på Old Trafford, ønsket Alex Ferguson aldeles ikke å svare på spørsmål som handlet om det ydmykende 6-1 tapet.

- Tror du jeg kommer til å snakke om det?, svarte Ferguson surt på spørsmålet om han får motivasjon av den kampen, skriver The Independent.

Og etter en liten kunstpause, litt stirring på folk i rommet, og risting på hodet, fortsatte han:

- Tror du det...? Jesus Kristus. Jeg kan snakke om formen vår denne sesongen, jeg vil konsentrere meg om det, sa sjefen, og avsluttet emnet.

- Verste i min historie Ydmykelsen på eget gress ble av Ferguson tilbake i oktober 2011 ikke direkte positivt omtalt.

- Vår verste dag noen gang, det verste resultatet i min historie. Noen gang, sa han om tapet som var det største hjemmetapet for de rødkledde på 84 år.

Men med 15 poengs ledelse ned til erkerivalen, og med åtte kamper igjen, kan United-sjefen uansett kose seg mer denne gangen.

TV2s fotballkommentator, Øyvind Alsaker, er ikke overrasket over at Ferguson ikke ønsker å snakke om feilskjærene.

- United er kjent for sin vinnerkultur, så han er ikke interessert å snakke om feilskjærene og tapene, forteller kommentatoren.

- Det er det styggeste han har opplevd som manager, så det er ikke rart han ikke vil snakke om det, mener Alsaker, som tror tapet sitter dypt hos sjefen.

Skjer ikke igjen Mandag får City en ny sjanse til å gjenta bedriften, men det tror ikke TV2-kommentatoren kommer til å skje.

- Nei, det er noe som skjer bare hvert århundre.

Han tror Ferguson har full kontroll, og bare er opptatt av hvor solid og overlegent laget kan vinne ligagullet. 

Men Alex Ferguson håper nok også at Robin van Persie snart greier å avslutte måltørken sin. Hollenderen har ikke scoret på ni kampen, men sjefen selv har selvfølgelig noen gode råd til spilleren sin.

- Jeg hadde måltørke på starten av sesongen ett år. Jeg var plaget med kneskade, riktignok, men scoret ikke før enn i slutten av oktober. Men jeg endte likevel opp med 30 mål, vet du.

- Min far pleide å si: Pass på å kline til den ballen når du får den. Ikke breidsid den inn.