Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror Eboué har vokst på Wigan-marerittet

Wenger tror også fansen har lært.

VANSKELIG AVGJØRELSE: Arsene Wenger så Emmanuel Eboues problemer i Arsenal-forsvaret, og erstattet innbytteren med en ny innbytter, Mikael Silvestre. Foto: SCANPIX/AFP/ Glyn Kirk
VANSKELIG AVGJØRELSE: Arsene Wenger så Emmanuel Eboues problemer i Arsenal-forsvaret, og erstattet innbytteren med en ny innbytter, Mikael Silvestre. Foto: SCANPIX/AFP/ Glyn Kirk Vis mer

||| • Følg Premier League i livestudio fra kl. 13.45!

(Dagbladet.no): Fjorårets oppgjør mellom Arsenal og Wigan ble et mareritt for Emmanuel Eboué.

Den nylig friskmeldte backen kom inn som innbytter etter en halvtime, men virket fullstendig ute av det på Emirates-gresset. Eboué ga bort ballen i livsfarlige posisjoner flere ganger, og Arsene Wenger så til slutt ingen annen utvei enn å ta forsvareren ut igjen, og sette innpå Mikael Silvestre for å sikre seieren i sluttminuttene.

Eboué ble nærmest hetset av banen av egne fans. Flere klappet innbytteren ironisk av banen. Andre reiste seg og viste sin misnøye mot Eboues innsats med tydelig buing.

HÅNET: Eboue høstet ironisk applaus og buing fra egne fans på vei av banen.Foto: SCANPIX/AFP/Glyn Kirk
HÅNET: Eboue høstet ironisk applaus og buing fra egne fans på vei av banen.Foto: SCANPIX/AFP/Glyn Kirk Vis mer

-  Det var en vanskelig avgjørelse. Jeg følte at han fullstendig mistet selvtilliten, og kunne ikke holde på ballen lenger. Da ble han farlig for oss, sa manager Arsene Wenger etterpå.

Fansen gikk for langt
I dag kommer Wigan til Emirates igjen. Arsene Wenger mener Arsenal-fansen har lært av det som skjedde forrige sesong.

- Jeg tror reaksjonene til slutt virket til Eboues fordel, for til slutt tenkte fansen: Kom igjen, dette har gått for langt. Jeg tror fans er klar over at de kan gå over streken, og akkurat i det tilfellet var det flere som sa det: Dette er ikke riktig, uansett hva som har skjedd. Vi er nødt til å stå bak spillerne, sier Wenger ifølge Independent.

Eboue kunne fort ha forlatt Arsenal mot slutten av forrige sesong, da forholdet til supporterne virket å være på frysepunktet. Men Eboue ble, kjempet seg tilbake, og er nå mer en slags kultfavoritt på Emirates enn en syndebukk.

- Hvor lavt han sank er vanskelig å beskrive. Selvfølgelig var han veldig skuffet. Han er en fyr som ønsker å gjøre det bra, og han er ydmyk og ordentlig overfor andre. Han analyserte det som skjedde på en fin måte, og forandret seg. Han har alltid vært en flott fyr, som er elsket i garderoben, sier Arsene Wenger.

Antyder utakknemlig Adebayor
Like elsket er ikke navnebror Emmanuel Adebayor, som er utestengt i tre kamper for angrepet på Robin van Persie i forrige uke, og fortsatt venter på reaksjonen etter den mye omtalte feiringen foran den nevnte Arsenal-fansen.

I går gikk Adebayor til angrep på sin tidligere manager i Arsenal, og hevdet Wenger forsøkte å selge ham bak ryggen på ham. På spørsmål om Arsenal-manageren sammenlikner på sin side jobben han har med den utakknemlige oppgaven det er å oppdra ungdommer.

- Det er akkurat det samme, du gjør ditt beste, men det er aldri nok. Bare tenk tilbake på hvordan du behandlet dine foreldre. Jeg føler jobben min er å gi folk så mye jeg kan, uten å forvente å få noe tilbake. Det er sånn jeg tenker på det, sier Wenger.

- I akkurat dette tilfellet (Adebayor) føler jeg ikke at jeg har gjort det så ille. Jeg prøvde. Jeg prøver å hjelpe hver eneste spiller til å oppnå noe i karrieren, og i løpet av årene føler jeg at jeg har gjort det ganske bra, sier franskmannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling