Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror Edvald kan ta trøya fra Thor

Tour de France-løypa ble presentert i dag.

KAN BLI NORSK MORO: Atle Kvålsvoll mener Tour de France-løypa passer både Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
KAN BLI NORSK MORO: Atle Kvålsvoll mener Tour de France-løypa passer både Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): I dag ble løypa for Tour de France 2010 presentert.

Thor Hushovds trener Atle Kvålsvoll tror det er en løype som lover godt for de norske håpene i rittet.

- Det er spennende både med en prolog og en del klassiker-liknende etapper i starten. Det er bra for de norske, mens en del av sammenlagtrytterne nok synes det kan bli litt spennende med mye brostein og sidevind, sier Kvålsvoll til Dagbladet.

- Så kommer det en del tøffe fjelletapper etterhvert. Jeg vil si dette er en klassisk Tour-løype, sier Kvålsvoll.

Hushovd går for gult
Thor Hushovd synes også løypa ser spennende ut. Og vil gjerne starte rittet i gul trøye, slik han gjorde i 2006. Rittet starter med en åtte kilometer lange prolog i Rotterdam 3. juli.

- Det var en spennende løype. Det er en fin prolog for min del. Jeg får lyst til å satse på den på samme måte som jeg gjorde i Strasbourg i 2006, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

Hushovd mener også han har muligheter til å gjenta årets triumf i kampen om den grønne trøya.

- Jeg tror det kan gå bra for meg dersom jeg klarer å komme meg i like god form som jeg var i år. Det er mye fjelletapper og Cavendish vil slite der. Da må jeg prøve å plukke poeng også i fjellene. Det er sånn jeg må kjøre. Jeg må våge å angripe litt, sier han.

Og han er forberedt på blodslit i fjellene også neste år.

- Jeg går ikke akkurat rundt og gleder meg til Pyreneene. Det kommer til å bli beintøft, sier Thor Hushovd til NTB.

Edvald kan ta grønt
Om det blir for tøft for Mark Cavendish, kan Thor kanskje få konkurranse av Edvald Boasson Hagen.

Det norske stortalentets sjef i Team Sky tror Edvald kan blande seg inn i toppen av poengstriden.

- Muligens. Om det skulle være en løype som skulle passe ham, må det være denne. For å si det slik: Han har har like stor sjans som noen andre som går for den grønne trøyen, sier Sunderland til TV 2 Sporten.

Kvålsvoll mener både Boasson Hagen og Hushovd kan være fornøyde med løypa.

- Både for Thor og Edvald er det helt klart muligheter. Hvis vi tenker patriotisk, er løypa spennende, sier han.

Kurt Asle Arvesen sykler også for Team Sky kommende sesong, men får trolig en rolle som gjør at han kan kjøre mindre for egne sjanser.

- Han blir trolig en «road captain» som skal ligger mer og styre løpet i feltet og ikke få samme muligheter til å kjøre for egne sjanser. Men det kommer flere tøffe etapper som passer Kurt godt, sier Atle Kvålsvoll.

FYLTE OPP PODIET: Andy Schleck (nummer to), Alberto Contador (vinner) og Lance Armstrong (tredjeplass) fylte opp podiet i sommer og var til stede under dagens presentasjon. Foto: AFP
FYLTE OPP PODIET: Andy Schleck (nummer to), Alberto Contador (vinner) og Lance Armstrong (tredjeplass) fylte opp podiet i sommer og var til stede under dagens presentasjon. Foto: AFP Vis mer

Lance tror på jevn kamp
Lance Armstrong tror på en enda mer spennende kamp om sammenlagtseieren enn vi så sist sommer. Lagtempoen er borte, noe som ikke nødvendigvis er en fordel for den amerikanske veteranen som har samlet et sterkt RadioShack-lag.

- Jeg tror det blir mye mer åpent. Lagtempoen eliminerte en del ryttere i år, og det vil vi ikke se neste år. I sommer endte vi opp med tre-fire ryttere som kunne vinne, men neste år tror jeg det kan bli en tøff kamp mellom ti ryttere, sier Lance ifølge AFP.

Andy Schleck endte på andreplass i år, men Saxo Bank-rytteren har ambisjoner om å stå helt øverst på podiet neste sommer.

- Det er noen skumle elementer i Nederland og Belgia, hvor vi må være forsiktige slik at vi ikke taper unødvendig tid. Det virker som løypa er tøffere enn årets Tour, men jeg kan få muligheter til å vinne tid i fjellene og tape mindre på tempoen. Jeg går for sammenlagtseier neste år, selv om det er klart at (Alberto) Contador er den største favoritten av alle, sier Andy Schleck i en pressemelding.

Lance Armstrong mener flere vil kjempe om seieren neste år og Schleck tror at amerikaneren selv kan bli en håndfull nå som han sykler for eget lag.

- Jeg tror Lance vil være mer motivert enn noen sinne, sier Schleck.

Fornøyd Riis
Saxo Bank-sjef Bjarne Riis gleder seg over at løypa er tøffere enn tidligere.

- Alt i alt synes jeg det er et interessant oppsett. Jeg er glad for at fjelletappene virker tøffere og at fjellene er er lagt seinere på etappene slik at de kan bli brukt i angrepene. Jeg skulle selvfølgelig gjerne hatt lagtempoen der, men det er en fordel for oss at det bare er én lang tempo, sier Riis.

I løpet av de totalt 3596 kilometrene er det ni flate etapper, fire kuperte, en tempo, en prolog og seks fjelletapper.

Rytterne skal over flere tøffe fjell i Pyreneene, etter at de har unnagjort Alpene litt tidligere i treukersrittet. Neste år skal de også en tur innom Arenberg-skogen, for å tråkke på brostein.

- Dette må være den mest spennende Tour de France-løypa jeg noen gang har sett. Den inneholder alt og du må beherske alt innen sykkelsporten for å vinne, sier TV 2-ekspert Johan Kaggestad.

NESTE ÅRS TOUR DE FRANCE: Her er etappene rytterne skal gjennom neste år, med start i Rotterdam og som vanlig målgang i Paris. Foto: AP
NESTE ÅRS TOUR DE FRANCE: Her er etappene rytterne skal gjennom neste år, med start i Rotterdam og som vanlig målgang i Paris. Foto: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling