Tror EM-billettene forsvinner fort

Slik får du med deg festen.

(Dagbladet.no) Det er fortsatt i underkant av fire måneder til EM braker løs i midten av januar neste år. Men hvis du har tenkt til å få med deg moroa på arenaene, bør du ikke vente for lenge.

Tirsdag morgen klokka ni legges billettene ut for salg, så allerede da kan du sikre deg adgang til hallene i Drammen, Stavanger, Bergen, Trondheim og Lillehammer.

- Vi håper at folk skal skjønne dette er godbiter som er verdt å få med seg. Det kan bli lenge til neste gang, sier visepresident i håndballforbundet og EM-leder Grethe Ingels til Dagbladet.no.

- Norge-billettene forsvinner

Gunnar Pettersens menn spiller innledningskampene i Drammen - mot Danmark, Russland og Montenegro.

Det vil være plass til 4400 tilskuere i Drammenshallene, og disse billettene kommer trolig til å gå raskt unna.

- Vi regner med at billettene til Norges kamper kommer til å bli utsolgt ganske raskt. Det er også lenge siden vi fikk de første forespørslene fra Danmark, så de kommer nok til å kjøpe opp det de får, sier Ingels.

Når du kjøper billetter - som i gruppespillet koster fra 150 til 500 kroner - får du adgang til begge kampene som spilles i hallen den kvelden.

EM PÅ HJEMMEBANE: Kristian Kjelling & Co. spiller i januar for EM-heder på hjemmebane. Nå satser forbundet på fullsatte haller. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
EM PÅ HJEMMEBANE: Kristian Kjelling & Co. spiller i januar for EM-heder på hjemmebane. Nå satser forbundet på fullsatte haller. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Det er veldig vanskelig å tømme hallen mellom to kamper, så vi synes dette er en ålreit løsning. Folk får med seg to kamper på toppnivå og får også sett kampbilder fra de andre byene på storskjerm.

Tysk fest sist

Hvis Norge går videre (de tre beste fra hver gruppe), spilles de neste kampene i Stavanger. Der vil håndballgutta sannssynligvis møte Kroatia og Polen - og enten Slovenia eller Tsjekkia.

I mellomspillet koster billettene fra 200 til 700 kroner, og da får du sett tre kamper.

Det vil med andre ord bli kostbart for hele familier å følge Norge i mesterskapet, men Ingels mener det vil være verdt det.

- Vi har forskjellige priser på billettene (alt etter plassering på tribunen), slik at vi ikke skal prise ute noen. Og med tanke på at publikum får med seg to og tre kamper, blir det ikke så dyrt per kamp, sier EM-lederen.

Håndballforbunder hopper etter Wirkola når de nå skal arrangere mesterskap etter det fantastiske verdensmesterskapet som ble arrangert i Tyskland i januar tidligere i år.

- Det mesterskapet var veldig vellykket, så vi har litt å konkurrere med. Den største utfordringen vår blir å få opp fullt trykk i hallene, sier Engels.

Tror EM-billettene forsvinner fort