Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror Emil må ut av senga i morgen

For å ha gullsjanse lørdag.

||| PYEONGCHANG (Dagbladet.no): Om Emil Hegle Svendsen var VM-kongen i fjor, er det liten tvil om at Ole Einar Bjørndalen har overtatt den stafettpinnen i år.

Mens trønderen har vært holdt senga siden lørdag har mannen fra Simostranda håvet inn tre gull på rappen. Og nå går snart toget dersom Hegle Svendsen har lyst til å returnere fra Sør-Korea med edelt metall.

Ole Einar Bjørndalen tror lagkompisen må være på beina i morgen om han skal ha en realistisk mulighet til å vinne en individuell gullmedalje.

Fellesstarten for herrer går lørdag.

- Er det mulig å vinne en fellesstart selv om man har vært sengeliggende noen dager?

- Noen dager går, men for min del må jeg helst trene 2-3 dager før. Hvis Emil kommer i gang med trening i morgen, kan han godt være på topp til søndag, tror jeg, sier Bjørndalen til Dagbladet.no.

- Hvor mye blir man satt tilbake av å være ute av spill i så mange dager? 

- Jeg er usikker på hva slags sykdom han har. Men hvis han ikke bruker medisiner, og ikke må på penicillin, kan han komme ganske kjapt tilbake. Men om han får penicillin er det ingen god løsning. Da blir du satt veldig fort tilbake, sier den tredobbelte gullvinneren.

Han snakket selv med Hegle Svendsen i dag, og synes det er oppriktig leit at hans kanskje tøffeste konkurrent ikke får være med på moroa.

Bjørndalen krysser fingrene for at han i hvert fall blir klar i løpet av helga.

- Jeg håper han er klar til stafetten (til lørdag). Men han må trene først, ellers vil han ikke gå.

- Hadde det vært fint å få et løp hvor du kan slå ham også, etter Östersund-VM i fjor?

- Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Han har slått meg i etterkant, og jeg har slått ham, så det spiller ingen rolle, sier Bjørndalen. 

PS! I håp om å få Emil Hegle Svendsen klar til mixstafetten venter landslagsledelsen med å ta ut laget til torsdag morgen kl. 10.00 - bare åtte timer før rennstart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media