Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror FA kan ha ødelagt karrieren til dommer Mason

Ferguson bryter Rooney-stillheten.

MENER DOMMEREN BLE PRESSET: Sir Alex Ferguson angriper FA for å ha presset Lee Mason til å skrive en dommerrapport som ga dem muligheten til å utestenge Wayne Rooney. Men han tror straffen bare vil motivere United ekstra. - Dette kommer bare til å samle oss. Det er et pluss for oss, sier han. Foto:  AFP PHOTO / PAUL ELLIS
MENER DOMMEREN BLE PRESSET: Sir Alex Ferguson angriper FA for å ha presset Lee Mason til å skrive en dommerrapport som ga dem muligheten til å utestenge Wayne Rooney. Men han tror straffen bare vil motivere United ekstra. - Dette kommer bare til å samle oss. Det er et pluss for oss, sier han. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer

(Dagbladet): Forventningsfulle journalister som håpet sir Alex Ferguson skulle gå i strupen på FA på tirsdagens pressekonferanse, gikk skuffet hjem.

United-manageren var ikke interessert å diskutere bannesaken mot Wayne Rooney i det hele tatt, som kanskje ikke var så rart, ettersom klubben hadde en anke liggende til behandling.

I dag var imidlertid Ferguson klar for å snakke. Og da sparte han ikke på kruttet - verken mot FA eller politisjefen som har skapt overskrifter i England gjennom å uttale at han ville kastet Rooney i fengsel om han bannet slik på åpen gate.

Aller sintest virker han å være på forbundet. Ferguson er i hvert fall ikke redd for å si akkurat hva han mener, til tross for at han knapt er halvveis i soningen av karantenen på fem kamper.

- Mason ble satt under press
På dagens pressekonferanse beskyldte han FA for å ha presset dommer Lee Mason til å skrive en kamprapport som ga dem en anledning til å gi ham karantene. Mason skrev at han ville gitt Rooney rødt kort om han hadde fått med seg United-spissens banning.

- Den jeg synes synd på er Lee Mason. Han har satt seg selv i en forferdelig situasjon. Det er ingen tvil om at han har vært under press, for det er vanskelig å se for seg at en dommer ville sendt en spiller av banen for å ha scoret et hattrick. Men nå vil han bli satt under lupen framover. Hvis han ikke viser ut en spiller for å banne vil spørsmålet tvinge seg fram: «Har han dobbeltmoral?». Han kan få det tøft. Jeg føler med ham, det gjør jeg virkelig. Jeg vet ikke hvordan det vil gå med karrieren hans etter dette. Jeg mener han ble satt under press, sier Ferguson ifølge BBC.

I dagens Daily Mirror siteres en anonym toppdommer på at kollegene til Mason er i opprør mot FA av nettopp den grunnen Ferguson nevner.

- Lee burde ikke blitt brukt på den måten. Hvis FA ønsket å straffe Rooney kunne de gjort det på egenhånd. Ingen toppdommere i Premier League ville vist ham ut for den episoden, og Lee ble satt i en vanskelig situasjon av FA, sier vedkommende.

Straffen samler United
United håpet at anken deres ville føre til at Rooney bare mister morgendagens ligakamp mot Fulham, og ikke FA-cupsemifinalen mot Manchester City. Slik gikk det ikke, men Ferguson advarer dem som tror fraværet av Rooney vil svekke United i ligainnspurten.

Snarere tvert imot.

- Vi prøvde å anke. Gutten (Rooney) har sagt unnskyld for at han bannet, men jeg tror ikke vi forventet at de kom til å redusere straffen. Dette kommer bare til å samle oss. Det er et pluss for oss, sier han i The Guardian.

Ferguson benyttet også minuttene med pressen til å ta et oppgjør med politisjef Mark Payne, som han mener lider av oppmerksomhetstrang.

Payne er innsatsleder i Wolverhampton, og skrev på sin blogg at Rooney ville endt bak lås og slå om han oppførte seg på samme måte en lørdag kveld på byen som han gjorde etter 3-2-målet mot West Ham.

- Alle skal ha en mening i dag, fnyser Ferguson med dårlig skjult forakt.

- Det er en trend i det moderne samfunn at folk trenger å bli lagt merke til. Det sitter en liten kar der nede i Midlands, som trolig aldri er blitt gjenkjent i sitt liv, men som klarte å slå seg fram til et eller annet i politistyrken. Har dere noen gang sett Wolverhampton på en lørdagskveld? Arresterer politiet noen for å banne da? Herre mitt hatt. Den var god, sier Ferguson.

SKREV AT HAN VILLE GITT ROONEY RØDT KORT: Lee Mason skrev i dommerrapporten at han ville sendt Rooney i dusjen dersom han fikk med seg banningen. - Nå vil han bli satt under lupen framover. Hvis han ikke viser ut en spiller for å banne vil spørsmålet tvinge seg fram: «Har han dobbeltmoral?», sier Ferguson. Foto:  (AP Photo/Tim Hales)
SKREV AT HAN VILLE GITT ROONEY RØDT KORT: Lee Mason skrev i dommerrapporten at han ville sendt Rooney i dusjen dersom han fikk med seg banningen. - Nå vil han bli satt under lupen framover. Hvis han ikke viser ut en spiller for å banne vil spørsmålet tvinge seg fram: «Har han dobbeltmoral?», sier Ferguson. Foto: (AP Photo/Tim Hales) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media