Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tror folk ble lei av topptungt USA

Tove Paule om Obamas OL-nederlag.

|||

(Dagbladet.no): IOC har stemt ut Chicago og Tokyo av kampen om OL i 2016. Dermed står det mellom Rio de Janeiro og Madrid når vinneren skal offentliggjøres mellom klokka 18.30 og 18.50 i kveld.

Mange hadde den amerikanske byen som favoritt til å få arrangere lekene, men byen fikk færrest stemmer i den første avstemningsrunden.

Det til tross for at Chicago har hatt både Michelle og Barack Obama på plass i København for å drive valgkamp for byen. Eller kanskje nettopp på grunn av dette?

- Tror folk er lei
Norges idrettspresident Tove Paule sier til TV 2 Nyhetskanalen at hun er overrasket over at Chicago røk først, men at hun tror oppstyret rundt Obama kan ha virket mot sin hensikt.

- Det har vært mye irritasjon her i dag. Barack Obama dukket opp kavrt på ni, og dermed kom alle andre som skulle hit kvart på ni for seint. Og IOC-medlemmene måtte være på plass to timer før Obama, sier Paule.


Hun mener det voldsomme sikkerhetsoppbudet kan ha gjort utslag på avstemningen.

- Jeg tror rett og slett folk er lei av at USA stiller så topptungt, sier Paule.

I den andre avstemningsrunden foretatt av medlemmene i Den internasjonale olympiske komité (IOK) fikk Tokyo færrest stemmer.

Madrid mot Rio

Dermed står kampen mellom byene Rio de Janeiro og Madrid. Hvem som får arrangere sommer-OL i 2016 av de to blir offentliggjort like etter klokka 18.30.

Tidligere IOC-president Juan Antonio Samaranch (89) har tryglet om at dagens avstemning gir ham sitt siste OL i hjemlandet. Og han har fortsatt sterk innflytelse, tror TV 2s reporter i København.

Til Rios klare fordel, taler at OL aldri har vært arrangert i Sør-Amerika tidligere. Men Brasil skal også arrangere fotball-VM i 2014.

- At Madrid er helt på topp er overraskende. Nå holder jeg en klar knapp på Rio, sier Tove Paule.

Følg OL-sirkuset i København direkte.


Dagbladet.no kommer med mer.

 

MOT SIN HENSIKT: Idrettspresident Tove Paule tror sjarmoffensiven til Obama kan ha virket mot sin hensikt.Foto: Berit Roald, Scanpix
MOT SIN HENSIKT: Idrettspresident Tove Paule tror sjarmoffensiven til Obama kan ha virket mot sin hensikt.Foto: Berit Roald, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media