- Tror folk vet at jeg har blitt en mye bedre person

Riise ga svar på tiltale.

GOD GRUNN TIL Å JUBLE: John Arne Riise lot føttene snakke under kampen mot Skottland. Etter oppgjøret takket han for folkets støtte.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
GOD GRUNN TIL Å JUBLE: John Arne Riise lot føttene snakke under kampen mot Skottland. Etter oppgjøret takket han for folkets støtte.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Skottland 4-0.

Mens John Arne Riise forberedte seg til dagens landskamp, så han VG-forsiden der det ble refert fra brevet til Einar Baardsen der Riise fortalte at han «ville bli Norges største kjendis».

- Jeg var litt spent på publikums reaksjon, for igjen var det Riise og noe negativt. Men jeg tror folk ser gjennom det og vet at jeg har forandret meg og blitt en mye bedre person. Jeg må takke det norske folk og publikum i dag. Støtten jeg fikk var utrolig. Det var fantastisk, og det var en glede å spille.

Riise scoret målet som startet den norske målfesten mot Skottland på frispark. Det ble en følelsesladd feiring.

- Det var mest aggresjon, irritasjon og sånne ting som kom ut og samtidig masse glede, for jeg viste nok en gang at ingenting knekker meg, sier John Arne Riise.

- Felte noen tårer selv
På tribunen satt mamma Berit Riise og felte en tåre.

- Mamma sine følelser på tribunen taler for seg sjøl, med litt tårer og sånt. Jeg felte noen tårer sjøl etter at alle hadde løpt bort fra meg, sier Riise.

Etter kampslutt løp han bort til et kamera og brølte inn i det.

- Jeg sa «Svar på tiltale. Fy faen så deilig! Ingenting knekker meg,» forteller han.

En del av målfeiringen innebar også en gest med retning pressen. Riise lot som han noterte på en presseblokk.

- Det handlet litt om at dere fikk noe positivt å skrive om. Samtidig føler jeg kanskje at pressen må lese litt mellom linjene på det Einar Baardsen forsøker å gjøre. Jeg vet det er nyheter for dere, det han sier men det er gammelt nytt, det har ingenting med rettsaken å gjøre og det er bare et forsøk på  å sverte mitt navn, sier John Arne Riise.

- Vet at folk gjennomskuer det
Men han er ikke redd for at alt som blir sagt i rettssalen i Stavanger blir tatt for god fisk.

- Jeg vet at dere som presse ikke tror på det, men at dere må skrive det. Og jeg vet også at det norske folk gjennomskuer det. Jeg blir ikke såret, det er gammelt nytt. Jeg har vært gjennom det før, sier Riise. Men det er synd å synke så lavt under beltet med ting som ikke har noe med rettssaken å gjøre bare for å sverte mitt navn.

Nok en gang viste Roma-spilleren at han takler negativ oppmerksomhet utenfor banen på imponerende vis.

- Jeg har vært gjennom en del ting i mitt korte liv. Man lærer å takle både medgang og motgang. Siden Jan (Kvalheim, rådgiver) kom inn, har jeg blitt en ny mann. Jeg tar det litt roligere nå, sier Riise.

Ble tent av oppstyret
Og han mener selv at alt utenomsportslig oppstyr bare gjør ham enda bedre på banen.

- Ja, det beviste jeg i dag. Jeg var tent på å smelle ned en spiller i første taklinga, for da får jeg en god følelse, og det fikk jeg. Derfra var det bare å kjøre på, sier Riise.

Han fikk Norges første store sjanse da Erik Huseklepp la lekkert inn, men Riise banket ballen over mål.

- Jeg var usikker på om jeg skulle heade eller klinke til. Jeg bommet totalt, og det irriterte meg, for da hadde jeg sjansen til liksom...

- Var du redd muligheten skulle glippe da?

- Nei, for jeg var så offensiv i dag at jeg var sikker på at jeg fikk en sjanse til, sier John Arne Riise.