Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tror framtida mi avklares i november

Thomas Myhre vil spille fotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN (Dagbladet.no): Thomas Myhre har blitt sittende på henholdsvis benken og tribunen i Charlton hele høsten, etter at danske Stephan Andersen fikk sjansen i ligastarten, og klubbikonet Dean Kiely tidvis har blitt foretrukket framfor den norske landslagskeeperen på benken.

Myhre har kontrakt med klubben fram til sommeren, men i løpet av den nærmeste måneden håper han å ha avklart hvordan karrieren hans vil se ut framover.

- Jeg tror mye i forhold til min framtid vil være avklart i løpet av november, eventuelt de første 14 dagene av desember. Akkurat nå er det mange løse tråder, sier Thomas Myhre til Dagbladet.no.

Viking interessert

Gamleklubben Viking er en av klubbene som følger med på Myhres situasjon, fortalte Stavanger Aftenblad i går. Myhre vil ikke kommentere konkrete klubber, men sier at det viktigste for ham er å spille fotball.

- Det er selvsagt vanskelig på dette nivået å få garantier om en plass. Men det er ikke nivået som er problemet mitt, det handler bare om å få vist seg fram. I Charlton får jeg ikke den sjansen så lenge Andersen ikke blir skadet eller spiller seg ut, ser Myhre.

Som kjent er det en Fifa-regel som sier at en spiller ikke kan spille for to klubber i løpet av ett år. Det vil i Myhres tilfelle bety at han ikke kan gå til andre klubber enn Fredrikstad før i august neste år.

Han regner imidlertid med at dette ordner seg dersom det blir aktuelt med en ny arbeidsgiver før den tid.

VURDERER FRAMTIDA I CHARLTON: Thomas Myhre mener han ikke kan nektes klubbskifte til en annen klubb enn FFK - hvis han forlater Charlton. Foto: Scanpix
VURDERER FRAMTIDA I CHARLTON: Thomas Myhre mener han ikke kan nektes klubbskifte til en annen klubb enn FFK - hvis han forlater Charlton. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg har vanskelig for å se at noen fotballmyndighet kan nekte en person i EU eller EØS å ta arbeid. Men dette tenker jeg ikke særlig på. Jeg tror ikke det blir noe problem, sier Myhre.

Dårlig Ullevaal ingen ulempe

Mot Tsjekkia lørdag kan han igjen være lagkaptein, ettersom førstevalget Claus Lundekvam fort kan sitte på benken.

- Vi må forberede oss godt, og gjøre det vi kan gjøre noe med. Det vi ikke får gjort noe med får vi la ligge, slik som kvaliteten på matta på Ullevaal for eksempel. Det er ikke sikkert den er noen ulempe for Norge, forresten, sier Myhre.

Myhre kjenner ikke spesielt godt til noen av de tsjekkiske spillerne, men vet at det er et lag med mange kvaliteter.

- Cech, Jarosek, Baros, Smicer. Jeg har spilt mot noen av dem. Det er et veldig bra lag. Vi må bare konsentrere oss om det vi kan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!