<strong> VÆRT UTE:</strong>  Steven Gerrard har sonet en karantene på tre kamper etter han ble utvist i oppgjøret mot Manchester United. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VÆRT UTE: Steven Gerrard har sonet en karantene på tre kamper etter han ble utvist i oppgjøret mot Manchester United. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Tror Gerrard blir avgjørende i FA-semien

- Han har spesielle kvaliteter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Aston Villa - Liverpool 1600
i Dagbladets fotballstudio

Steven Gerrard er inne i sin siste sesong i Liverpool-drakta. Brendan Rodgers tror kapteinen kan bli avgjørende for barndomsklubben i FA-cupsemifinalen mot Aston Villa søndag.

Liverpool-legenden har stått over de tre siste kampene etter å ha blitt utvist mot Manchester United i mars. Søndag er han tilgjengelig igjen. Da håper Liverpool-sjef Rodgers at Englands tidligere landslagskaptein blir spilleren som fører laget sitt til finalen.

- Han er en spesiell fotballspiller. Han har alltid produsert store mål og store øyeblikk. Det viktigste er å ha ham tilbake på søndag, sa nordiren på en pressekonferanse.

- Han er klar Selv om Gerrard ikke har spilt et fotballoppgjør på høyeste nivå på snart en måned, er Rodgers sikker på at 34-åringen er klar for kamp igjen.

- Steven er definitivt klar. Vi hadde en kamp mandag som han spilte i, sa Rodgers med henvisning til en treningskamp for lukkede dører arrangert for å vurdere veteranens kampform.

Liverpool-sjefen tror all erfaringen Gerrard har fra både landskamper og tidligere storkamper på Wembley kan være betryggende for resten av spillerne på laget.

- Han kjenner Wembley godt. Han har spesiell kvalitet, sa Rodgers.

Benteke i form Skal Liverpool kjempe seg til finalen, må Villa-spiss Christian Benteke stoppes. Belgieren har vært en skygge av seg selv store deler av sesongen, men har scoret åtte mål på de fem siste kampene.

Det har gjort 24-åringen til en nøkkelspiller for Birmingham-klubben, som har fått et lite pusterom i nedrykkskampen. Han skal gjøre alt for å skaffe seg selv og lagkameratene finaleplass.

- Når du spiller en semifinale, så ønsker du å gå hele veien. Du kan ikke si at du er fornøyd med bare å være der selv om du taper. Du ønsker å gå hele veien, sa Benteke.

(NTB)

SPORT PÅ TV

Aston Villa - Liverpool
1600 - TV 2 Sport Premium 2

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer