Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tror Gud er fra Sunnmøre

Karsen Warholm cruiset inn til seier i sitt semifinaleheat. Etterpå var han i strålende humør.

SPORTSNYHETENE: Karsten Warholm gikk videre til finalen etter en sterk 400 meter hekk under VM i Doha. Her ser du løpet. Video: NRK Vis mer

DOHA/OSLO (Dagbladet): Karsten Warholm er et steg nærmere å forsvare VM-gullet fra London for to år siden.

Warholm var på forhånd storfavoritt i sitt semifinaleheat og tok seg oppskriftsmessig til en finale på tiden 48.28.

Dimna-løperen slapp unna sine verste konkurrenter som løp i de to andre heatene. Etter løpet spøkte Warholm om nettopp det.

- Det får meg til å tro at Gud er fra Sunnmøre, men samtidig så fikk de to testet litt mot hverandre, men for min del er jeg glad jeg slapp å møte de, forteller Warholm til Dagbladet.

Enkelt

Som i det innledende heatet fredag hadde 23-åringen fra Ulsteinvik ingen problemer med å avansere. Nordmannen startet som vanlig knallhardt og kunne etterhvert bare flyte inn til seier.

- Det flyter godt, han treffer reint og fint, kommenterte NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal underveis.

- Han er så god han, at det er en lek å ta seg til VM-finale nå for Karsten Warholm, sier NRKs Jann Post , fortsatte Jann Post.

Hele oppløpet kunne Warholm bare roe ned og kontrollere inn finaleplassen. Tiden var raskere enn da Warholm tok VM-gullet i regnværet i London.

- Nivået er høyere. Nå kan jeg ta det relativt rolig på en sånn tid. Jeg kjørte på i starten og fikk det komfortabel, sa Warholm til NRK etter løpet.

- Det var egentlig veldig fint. Jeg føler meg veldig bra og følte at jeg fikk spart ganske bra med krefter. Da er jeg fornøyd, fortsetter Warholm overfor Dagbladet.

Abdelmalik Lahoulou fra Algerie tok andreplassen i heatet.

Benjamin slo Samba

Warholm løp i det andre av de tre semifinaleheatene.

Det første heatet ble vunnet av Alisson dos Santos, foran Yasmani Copello og en uheldig Kyron McMaster som traff den første hekken knallhardt og ikke orket å stå hele oppløpet i etterkant.

FINALEKLAR: Karsten Warholm hadde ingen problemer med å ta seg til VM-finale på 400 meter hekk. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

McMaster ble i etterkant disket for ulovlig passering av hekk. Dermed forsvinner den kanskje største utfordreren i medaljekampen utenom Warholm, Benjamin og Samba.

I det siste heatet møttes Abderrahman Samba og Rai Benjamin og for første gang i år fikk man en indikasjon på formen til Samba, som har slitt mye med skader fram mot mesterskapet.

Benjamin var sterkest på tida 48.52, mens Samba løp inn til 48.74, etter en god avslutning.

Finales løpes mandag klokka 21.40 norsk tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media