TABBE: Lewis Hamilton (t.h) mistet seieren i Monacos Grand Prix i formel 1 etter en fæl pitstoptabbe. Den tidligere verdensmesteren Mika Häkkinen tror briten vil slå hardt tilbake. Foto: NTB Scanpix
TABBE: Lewis Hamilton (t.h) mistet seieren i Monacos Grand Prix i formel 1 etter en fæl pitstoptabbe. Den tidligere verdensmesteren Mika Häkkinen tror briten vil slå hardt tilbake. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tror Hamilton blir sterkere etter den fæle Monaco-tabben

Mistet seieren etter en pitstoptabbe.

Lewis Hamilton mistet seieren i Monacos Grand Prix i formel 1 etter en fæl pitstoptabbe. Den tidligere verdensmesteren Mika Häkkinen tror briten vil slå hardt tilbake.

- «Jeg kommer til å vinne det neste løpet». Det vil være hans motivasjon, Du kan ikke starte å bli deprimert over det, sa Häkkinen mandag.

I søndagens Monaco Grand Prix gjorde sammenlagtlederen i VM og støtteapparatet en grusom feilvurdering da han ledet løpet. I det sikkerhetsbilen kjørte ut på banen etter at Max Vertstappen krasjet, kjørte 30-åringen inn i depotet for å skifte dekk. Da Mercedes-føreren kom ut på banen igjen, havnet han bak både stallkamerat Nico Rosberg og Sebastian Vettel.

- Millioner av fans ser på det og spør hvorfor? Det er hardt å sitt i førersetet og må svare på disse spørsmålene, sa Häkkinen.

Stor ledelse Tabben ble skjebnesvanger i Monaco. Den regjerende verdensmesteren klarte aldri å passere duoen han ledet med 21 sekunder på, og falt fra en komfortabel ledelse til 3.-plass. I VM-sammendraget knappet tyske Rosberg ned forspranget fra 20 til ti poeng.

- Alle disse tingene som skjer i motorsport eller i livet, de gjør deg sterkere fordi du lærere av det. Det er bare veldig hardt i den posisjonen du sitter i, i løpsbilen, når alle stirrer på deg, sa Häkkinen, som ble verdensmester i 1998 og 1999.

Den tidligere finske McLaren-føreren har selv opplevde å gjøre tabber, men likevel vunnet sammenlagt. Under Italias Grand Prix i 1999 gjorde han en enkel feil som førte til et krasj da han var i ledelsen.

- Du må lære og analysere alt som har skjedd, og bli sterkere og bedre, sa Häkkinen.

Dominerte Det meste tydet på at Hamilton skulle stikke av med seieren i fyrstedømmet søndag. Han var blant de beste på trening og aller best i kvalifiseringen, mens selve løpet ledet han i 64 av 78 runder før alt gikk galt.

- Du må stå på videre. Du må bygge opp selvtilliten mer og utfordre det neste løpet. Det er lenge igjen av sesongen. Og Monaco er et eksempel på at alt kan skje, sa Häkkinen.

(NTB)