- Tror han det er greit å fremstille mørke mennesker på den måten?

Reklame med Liverpool-keeper Pepe Reina i hovedrollen trukket tilbake etter klager.

(Dagbladet): En reklamefilm med Liverpool-keeper Pepe Reina i hovedrollen er trukket tilbake etter klager om tilsynelatende rasistiske og seksuelle stereotypier.

Det skriver BBC, The Telegraph og The Guardian.

Den 26 sekunder lange videoen viser Pepe Reina i en jungel der han blir ønsket velkommen av en afrikansk stamme og deres leder. Reklamesnutten spiller på etternavnet til Liverpool-keeperen - som betyr dronning på spansk - og viser keeperen bli valgt som stammelederens partner.

- Sjokkert Det er den britiske organisasjonen Operation Black Vote reagerer kraftig på tonen i filmen.

- Jeg er sjokker på så mange nivåer. For det første: Hvordan ville spanjolene føle det om engelskmenn stereotypisk fremstilte spanjoler som gammeldagse, dumme og dyriske homofile?

- For det andre: Hva sier dette om Pepe Reina? Han har bodd og arbeidet i England i nesten ti år; Tror han det er greit å fremstille mørke mennesker på den måten? Tror han at hans mørke lagkamerater vil le av denne vitsen? Dette hører hjemme på 50-tallet, sier styreleder i organisasjonen, Simon Woolley, ifølge The Guardian.

Han forteller at Groupama - forsikringsselskapet som reklamefilmene ble laget for - sa de kom til å trekke dem umiddelbart, men at de følte de ikke hadde gjort noe galt. Hvis den hadde fornærmet noen ville de imidlertid unnskylde.

Suarez vs. Evra Liverpool ville ikke kommentere saken overfor britiske medier, men sier at de har ingenting med innspillingen av reklamefilmen å gjøre og at de ikke visste at Reina skulle spille i den.

Woolley mener det er uheldig at det er en Liverpool-spiller som er involvert i reklamefilmen etter den mye omtalte saken mellom Luis Suarez og Patrice Evra.

- Ettersom Liverpool prøver å bli ferdig med Luis Suarez-saken, er det synd å se at en av deres spillere er involvert i en reklame som virker å komme fra en svunnen tid. De som er gamle nok husker nok de forferdelige Zulu-reklamene for sigaretter på 1970-tallet, sier Woolley.