TOPPER LIGAEN: Barcelona-trener Tito Vilanova har 18 poengs forsprang på rivalen Real Madrid og deres trener Jose Mourinho. Vilanova tror ikke han hadde hatt jobben om det var omvendt. Foto: JULIAN ROJAS OCANA, AP / NTB SCANPIX
TOPPER LIGAEN: Barcelona-trener Tito Vilanova har 18 poengs forsprang på rivalen Real Madrid og deres trener Jose Mourinho. Vilanova tror ikke han hadde hatt jobben om det var omvendt. Foto: JULIAN ROJAS OCANA, AP / NTB SCANPIXVis mer

Tror han hadde fått sparken om Barca lå 18 poeng bak Real Madrid

Vilanova terger Mourinho.

Barcelona-trener Tito Vilanova hevder at dersom det var hans lag som lå 18 poeng bak i den spanske gullkampen, ville han stått uten jobb.

Barcelona flyr høyt om dagen og troner suverent på toppen av La Liga etter 18 seirer og én uavgjort. Vilanova benyttet i dag muligheten til å rette et «spark» mot trenerkollega José Mourinho i Real Madrid.

- Om situasjonen var omvendt, hadde jeg ikke vært her for å besvare det spørsmålet, sa han.

Real ligger 18 poeng bak erkerivalen og kan nærmest gi opp kampen om å forsvare serietittelen allerede. Den siste tiden har mange spekulert rundt Mourinhos framtidig i hovedstadsklubben, men Vilanova vil likevel ikke høre snakk om at Barcelona allerede har innkassert ligagullet.

- Real Madrid er i stand til å vinne alle kampene resten av sesongen, og muligens er det vi som taper poeng. Det er ikke som om det er fire kamper igjen. Dessuten vil alle mesterliga- og cupkampene gjøre oss slitne, sa Barca-treneren.

Real Madrid tar imot Valencia til kvartfinale i cupen i kveld. I morgen spiller Barcelona mot Málaga.

(NTB)