Tror han kan løpe maraton under den magiske grensen

Men Sebastian Coe og Roger Bannister tror ikke det vil skje med det første.

SPÅDD EN STOR FREMTID: Mo Farah er et stort maraton-talent, men det er kenyaneren Wilson Kipsang som har verdensrekorden med 2.03.23. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL/NTB Scanpix
SPÅDD EN STOR FREMTID: Mo Farah er et stort maraton-talent, men det er kenyaneren Wilson Kipsang som har verdensrekorden med 2.03.23. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL/NTB ScanpixVis mer

Sebastian Coe og Roger Bannister, to av de beste løperne Storbritannia noensinne har fostret, tror Mo Farah kan bryte drømmegrensen på to timer i maraton.

De to mener at dersom noen av dagens langdistanseløpere skal klare det, så er det nettopp den britiske langdistansekongen. Både i OL i fjor og i VM i år viste Farah at han er eneren på de lange distansene, men fortsatt er det på bane han er best. Han har ikke prøvd seg på den 42.195 meter lange maratondistansen ennå.

Der er det kenyaneren Wilson Kipsang som har verdensrekorden med 2.03.23. Han senket den gamle rekorden med 15 sekunder sist søndag i Berlin. Det virker fortsatt utrolig å skulle løpe på under to timer, men både Coe og Bannister tror det er mulig.

Høye ambisjoner - Det er klart Mo Farah har svært høye ambisjoner når han snakker om å bryte drømmegrensen på to timer i maraton, men en løper som vil gjøre noe ingen andre har klart tidligere, må ha ekstremt høye ambisjoner for å lykkes, sier Sebastian Coe.

Sjefen for London-OL i fjor har selv tatt OL-gull to ganger, og han har selv satt verdensrekorder.

- Jeg synes det er fantastisk at Mo Farah virkelig har satt seg høye mål, for det er ikke mulig å sette rekorder uten å ha store tanker om egne evner, mener Coe.

- Dersom noen skal kunne løpe under to timer i løpet av de nærmeste årene, må det være Farah. Han har en fantastisk treningsgruppe rundt seg, og han har Alberto Salazar, en tidligere verdensrekordholder i maraton, som trener. Alt ligger til rette for ham, mener Coe.

- Ikke neste år Roger Bannister var den første løperen i verden som brøt fireminuttersbarrieren på en engelsk mil (1609 meter). Han legger heller ikke skjul på at han virkelig har tro på Mo Farah.

- Det er ingen tvil om at Farah er den mest talentfulle løperen i verden akkurat nå. Jeg har vel aldri sett en løper maken til ham, men han kommer ikke til å klare å løpe under to timer på maratondistansen neste år. Det vil nok gå litt tid, mener Bannister i et intervju med BBC.

Det er EME News som bringer videre de tankene Sebastian Coe og Roger Bannister gjør seg om Mo Farah og maratonrekorden, som utholdenhetskongen fra Storbritannia så gjerne vil ha.

- Dersom Farah skal klare å løpe under to timer i på maratondistansen, tror jeg ikke det er mulig i et vanlig løp. Det må legges til rette for at han skal klare det, han må være i toppform, og han må ha dagen da alt klaffer. Men selv det er ikke nok, han må også ha flaks med været, sier Roger Bannister.

(NTB)