Rio Ferdinand om David de Gea

- Tror han vil dra

Ole Gunnar Solskjær vraket David de Gea (30) til søndagens kamp mot Brighton. Det tror Rio Ferdinand kan bety slutten på stjernekeeperens tid i Manchester United.

VANSKELIG: Ole Gunnar Solskjær forteller at han mener klubben har to førstekeepere og at det er vanskelig å finne nok spilletid til begge. Foto: PA Images

VANSKELIG: Ole Gunnar Solskjær forteller at han mener klubben har to førstekeepere og at det er vanskelig å finne nok spilletid til begge. Foto: PA Images

Vis mer
Publisert

Dagbladet skrev i mars om luksusproblemet Manchester United har på keeperplass. Den gangen hadde unge Dean Henderson akkurat fått starte to ligakamper fordi David de Gea var hjemme i Spania med sin nyfødte datter.

De Gea har vært Manchester Uniteds førstevalg i en årrekke, også mesteparten av denne sesongen. Dean Henderson har bare spilt i cupene for Solskjærs lag når begge har vært tilgjengelige tidligere.

Men i helga var begge igjen spilleklare og Solskjær måtte derfor velge mellom sine to keepere. Valget falt på Dean Henderson, og det gikk ikke ubemerket hen.

På pressekonferansen etter kampen ønsket Solskjær å avdramatisere valget.

- Jeg vet at det er noe som kommer til å skape overskrifter nå og som ikke vil være så viktig seinere, men jeg har to gode keepere og det handler om å finne kamper som begge to kan spille. Selvfølgelig ikke i samme kamp, men begge fortjener å spille mer enn de gjør og det er en avgjørelse jeg må ta hver kamp, sa Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

- Ikke en sånn type

Tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand tror ikke at Solskjærs plan om to førstevalg kommer til å fungere og at en andrekeeper skal forstå at han bare brukes som andrevalg.

- Jeg tror ikke de Gea er en sånn type. Han elsker å spille for Manchester United og han lever og ånder for denne klubben og det har han gjort helt siden han kom. Men jeg ser ikke at han blir i klubben og aksepterer at Dean Henderson er førstevalget. Ingen sjanse, da tror jeg han vil dra, sier Ferdinand til BT sport.

Manchester Evening News skriver i dag at det har vært rapporter om misnøye mellom Solskjær og stjernekeeperen og Ferdinand tror altså at valget til Solskjær kan tyde på at spanjolen er på vei ut dørene på Old Trafford.

- Hvis Dean Henderson avslutter sesongen som Manchester Uniteds førstevalg, så tror jeg at David de Gea vil gjøre alt han kan for å komme seg vekk fra klubben, sier han.

På tross av at Ferdinand forstår den eventuelle frustrasjonen til de Gea, så støtter han likevel Solskjærs valg om å bruke Henderson som førstekeeper.

- Det er den riktige beslutningen til riktig tid for Ole Gunnar Solskjær. Det er det han vil. Han er manageren og han får betalt til å ta de vanskelige beslutningene og akkurat nå mener han at Henderson er førstekeeper, sier Ferdinand.

Nå gleder den tidligere midtstopperen seg til å se Henderson som Uniteds nye førstekeeper.

- Han har ventet på denne muligheten etter at han kom tilbake fra en bra sesong i Sheffield United, han vil virkelig dette. Presset er på igjen nå. Kan han leve opp til forventningene om at han er denne fantastiske og gode unge keeperen? Jeg gleder meg til å se ham spille, avslutter Ferdinand.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer