Tror Heibergs homo-advarsel kan få konsekvenser for Oslo-OL

- Man kan ikke kalle det politikk å være seg selv.

- HVA SIER DU I IOC? Stortingsrepresentant Håkon Haugli vil vite hva Gerhard Heiberg sier internt i IOC om de russiske antihomolovene. Her er Heiberg avbildet under London-OL sommeren 2012.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
- HVA SIER DU I IOC? Stortingsrepresentant Håkon Haugli vil vite hva Gerhard Heiberg sier internt i IOC om de russiske antihomolovene. Her er Heiberg avbildet under London-OL sommeren 2012. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Debatten rundt IOC's holdning til eventuelle protester mot de russiske antihomolovene under det kommende vinter-OL i Sotsji i februar tok ny fart forrige uke da Gerhard Heiberg bekreftet overfor Dagbladet at den internasjonale olympiske komité kommer til å slå hardt ned på enkle markeringer som pins i regnbuefarger under lekene.

- Glem det! Dere er her for å konkurrere i idretten deres, ikke for å drive noen politisk markering under OL. Gjør det gjerne i hjemlandet deres, både før og etter OL, men ikke mens lekene i Sotsji pågår, sa Heiberg til Dagbladet.

- Ikke politikk Den russiske loven fastslår at «homofil propaganda» er forbudt, og er ifølge kritikerne så vagt formulert at man i praksis ikke kan si noenting om homofili.

Den homofile skøyteløperen Blake Skjellerup fra New Zealand er blant dem som kommer til å utfordre lovgivingen og IOC ved å gå med en regnbuefarget pin på seg under mesterskapet.

Stortingsrepresentant og leder av Arbeiderpartiets homonettverk, Håkon Haugli, er en av dem som reagerer kraftig på Heibergs uttalelser. Han mener dette dreier seg om helt grunnleggende menneskerettigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer