KONTROVERSIELL: Raheem Sterling nekter å skrive under ny kontrakt med Liverpool. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
KONTROVERSIELL: Raheem Sterling nekter å skrive under ny kontrakt med Liverpool. AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

Tror helvete bryter løs om Sterling går fra Liverpool til United

- Det kommer til å bli opprør blant fansen.

(Dagbladet): Liverpool-spiller Raheem Sterlings uavklarte fremtid har fått langt større oppmerksomhet enn 20-åringens prestasjoner på fotballbanen denne sesongen. Sterling nekter fortsatt å skrive ny kontrakt med klubben og kan forsvinne allerede i sommer, selv om han har to år igjen av den nåværende avtalen.

Utenlandske klubber som Real Madrid og Bayern München er tidligere nevnt som et mulig neste stoppested, men i går kveld slapp lokalavisen Liverpool Echo sjokknyheten om at erkerival Manchester United forsøker å få Sterling til Old Trafford.

Budet skal ha blitt avvist, men om manager Louis van Gaal skulle klare å lokke Sterling til Manchester United vil det være den første overgangen mellom Englands to mestvinnende fotballklubber siden 1964. Og det ville garantert ikke gått upåaktet hen.

- Det kommer til å bli opprør blant fansen. De som eier Liverpool holder til i Boston, men jeg tror de må dra enda lenger unna om de selger Sterling til United. Det er helt utenkelig, sier redaktør i Liverpools norske supporterklubb Torbjørn Flatin til Dagbladet.

- Ferguson sto tverrvendt Ordet «hat» blir ofte misbrukt i fotballsammenheng, men når man skal beskrive forholdet mellom Liverpool og Manchester United er det kanskje det mest dekkende. 

Det er også grunnen til at ingen spillere har byttet mellom de to klubbene på over 50 år. 

- Alex Ferguson sto vel omtrent tverrvendt for å hindre en overgang for Gabriel Heinze for noen år tilbake. Det går altså begge veier. Jeg ser rett og slett på det som helt uaktuelt, sier Flatin. 

- Ville svidd veldig Det synet deler hans kollega i Manchester Uniteds norske supporterklubb.

- Sterling er en god spiller, men jeg vil bli ekstremt overrasket om han skulle ende opp i United. Hvis det har gått over 50 år siden sist overgang mellom de to klubbene, sier det litt om hvor langt inne det sitter, sier styreleder for united.no Bård Skaar Viken til Dagbladet.

Han mener det også ville blitt en krevende overgang for Sterling. Ikke bare med tanke på Liverpool-fansens vrede, men også United-tilhengernes skepsis.

- Men jeg tror reaksjonen mot Liverpool som klubb og fansen deres hadde fått størst oppmerksomhet. Det ville sagt mye om ambisjonsnivået til Liverpool om deres beste spillere hadde gått til oss. Det er helt åpenbart at det ville svidd veldig for dem.

- Under en hver krtikk Uenigheten mellom Sterling og Liverpool bunner angivelig ut i at Sterling krever rundt halvannen million kroner i uka for å forlenge kontrakten utover sommeren 2017, mens Merseyside-klubbens ledelse ikke vil strekke seg lenger enn til én million kroner. 

Det har fått mange supportere til å reagere. Ikke alle har forståelse for at en unggutt kan si nei til slike summer. Det har heller ikke blitt bedre av at Sterling har gått ut i media og fortalt at hans manglende vilje til å forlenge kontrakten ikke handler om lønn, men om at Liverpool ikke lenger matcher hans sportslige ambisjoner.

- Det er under en hver kritikk. Det er umulig å gå ut og si at det ikke dreier seg om penger når du sier nei til en avtale som gir deg en million i uka, sier Flatin.

Han ønsker imidlertid at den fotrappe angrepsspilleren blir i klubben, og bruker den skadeforfulgte spissen Daniel Sturridge som et eksempel på hvorfor han mener Sterlings krav i utgangspunktet ikke er urimelig.

- Sturridge tjener rundt 150 000 pund i uka - som er topplønnen i Liverpool. I mine øyne er det ingen i Liverpool som har en større markedsverdi enn Sterling, så jeg klandrer ikke han eller agenten for å prøve å få til den samme avtalen. Det er fremgangsmåten som er helt bak mål. Poenget er at du ikke trenger å ta saken i media. Da er du nødt til å tape.

Ville blitt overrasket Kasper Wikestad mener også at Sterling-leirens fremgangsmåte er klanderverdig. TV 2-kommentatoren tror unggutten har blitt påvirket av dårlige rådgivere, anført av agenten Aidy Ward.

- Dette startet etter at Sterling byttet agentfirma. Ward virker temmelig skruppelløs. Det er tydelig at han har gitt Sterling beskjed om hva han skal si i intervjuer, men det blir bare helt feil, sier Wikestad til Dagbladet.

Kommentatoren mener det er én ting å gjøre seg vrang i kontraktssammenheng, men at det vil være noe helt annet å gå til erkefienden.

- Det er noe man ikke helt tror før man ser det, men man kan ikke utelukke noe som helst. Det er en kald verden, sier Wikestad, som heller ikke mener Sterling er rett mann for United.

- Jeg kan ikke se at Sterling er spilleren United trenger. For meg vil det være en overraskende overgang. Og om det skulle skje vil Sterling bli en veldig upopulær mann.

Agenten slår tilbake Det samme gjelder agenten. Ward har allerede i dag gjort seg enda mer mislikt blant Liverpool-fansen etter uttalelser til avisa Evening Standard hvor han blant annet slår fast at Sterling ikke vil signere en ny kontrakt klubben under noen omstendigheter.

- Han signerer ikke for 700 000, 800 000 eller 900 000 pund i uka. Han signerer bare ikke, sier Ward, som hevder Sterling kan velge og vrake i tilbud fra andre klubber.

- Jeg er ikke bekymret. Jeg hadde vært bekymret hvis jeg hadde tatt en avgjørelse jeg ikke visste konsekvensene av. Alle Premier League-klubbene vil by på ham, sier Ward.