DOMMERFEIL: Her skulle Craig Pawson dømt offside på Coutinho, i stedet lot kamplederen spillet gå. Dermed kunne Christian Benteke sette inn 1-0 for Liverpool like etterpå. Foto: Scanpix
DOMMERFEIL: Her skulle Craig Pawson dømt offside på Coutinho, i stedet lot kamplederen spillet gå. Dermed kunne Christian Benteke sette inn 1-0 for Liverpool like etterpå. Foto: ScanpixVis mer

Tror hets fra Anfield-publikummet presset fram Liverpool-seier

- Dommeren misbrukes verbalt hele kampen.

• Liverpool - Bournemouth 1-0 (1-0)

(Dagbladet): 26 minutter ut i Anfield-debuten scoret 400-millionersmannen Christian Benteke sitt første Premier League-mål for Liverpool og sikret lagets andre strake seier denne sesongen.

- Det er en veldig fin debut for meg og laget. Det er en herlig følelse. Det er viktig for selvtilliten inn mot de neste kampene, sier Benteke i et intervju vist på TV 2.

Belgieren sørget for en oppskriftsmessig ledelse mot nyopprykkede Bournemouth, men reprisene viste at nettkjenningen aldri skulle vært godkjent.

Morleys teori I henhold til de nye offside-reglene, omtalt av Dagbladet før sesongstart, skulle Philippe Coutinho vært avvinket før Benteke plasserte ballen i mål. Mens kveldens TV 2-ekspert John Arne Riise tror dommeren ikke fikk med seg at det var offside, hevder kollega Trevor Morley at tribunehets fikk assistenten til å holde flagget nede.

- Jeg sa det før kampen: Anfield kontrollerer mye. Scouserne (kallenavnet på folk fra Liverpool) gir deg verbalt misbruk hele kampen. Han skulle tatt flagget opp, sier Morley.

King fikk tillit Morley mener Bournemouth, med Joshua King på banen den første drøye timen, hadde grunn til å være lei seg på vei inn til pause. Etter sidebytte så det imidlertid ut til at Eddie Howes menn hadde ristet av seg skuffelsen.

For mens King og lagkameratene tidvis slet med tempoet i første omgang, skapte de større problemer for Liverpool i den andre. Hjemmelaget ble også tydelig svekket da kaptein Jordan Henderson måtte gi seg med skade etter 52 minutters spill.

- De har definitivt gitt det et forsøk. Og de har vært uredde, kommenterte Kasper Wikestad om Bournemouths prestasjon helt på tampen av kampen.

Det var likevel Liverpool som også fikk andre omgangs største sjanse, da høyre back Nathaniel Clyne serverte Benteke et kreminnlegg som den 24 år gamle spissen burde omsatt i mål fra om lag fem meter.

I EKSTASE: Benteke feiret sin første Livrpool-scoring sammen med Dejan Lovren. Foto: Scanpix
I EKSTASE: Benteke feiret sin første Livrpool-scoring sammen med Dejan Lovren. Foto: Scanpix Vis mer

Til både Bentekes og Clynes fortvilelse var imidlertid treffet på ballen altfor dårlig til å overliste en patent Artur Boruc i bortelagets bur.

Drømmestart Selv om spillet i andre omgang var langt fra overbevisende, klarte likevel Liverpool å sikre seg sesongens andre strake trepoenger.

Etter 0-1-seieren over Stoke i første serierunde har Brendan Rodgers' gutter nå seks poeng og deler tabelltoppen med Manchester City, Leicester og Manchester United.

- Å få i gang Benteke kan vise seg uhyre viktig. Han spilte en god kamp på topp, sier Wikestad.

- Det er en perfekt start for Liverpool. Spillemessig har det ikke vært så bra, men de vinner på en under pari-dag. Det er et godt tegn for videre kamper, sier Riise.