Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tror ikke Blackburn-eierne bryr seg om Bergs slakt

- Alle mener det samme som ham, sier Blackburn-ekspert.

(Dagbladet:) Henning Berg er i samtaler med Blackburn om managerjobben.

Klubbens tidligere forsvarsspiller har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag, men både norske og engelske medier melder at en presentasjon av Berg er nært forestående.

Dette til tross for at han 7. mai i år slaktet Blackburn-ledelsen da han var ekspert i TV 2s Premier League-studio:

- Nja, å ta over en Premier League-klubb ville vært artig, og selv en Nationwide-klubb også, men det er klart: Skal man ta over en klubb eller være manager, så må du ha de rette eierne. Å gå inn som manager i en klubb med sånne eiere, er galskap, sa Berg.

Og fortsatte:

- Det er ingen ordentlige managere med litt kred som vil ta en sånn jobb, for du må vite mye mer. Du skyter deg sjøl i foten. Ja, du kan være der i noen måneder, så funker ingenting og du får ikke gjort det du vil, og så blir det noe helt annet. Eier-situasjonen må avklares først. Så jeg håper at Jack Walkers familie, for de har fortsatt penger, at de kommer og kjøper klubben tilbake og begynner å drive klubben etter de prinsippene som Jack Walker hadde da han levde, sa Berg, om den avdøde eks-klubbeieren.

Kritiserte kjøp
Også lokalavisa Lancashire Telegraph har intervjuet Henning Berg om situasjonen i Blackburn, det gjorde de så seint som i september. Da gikk debatten på at daværende manager Steve Kean hadde kjøpt tre spillere rett før overgangsvinduet i august stengte - uten å ha sett noen av dem i aksjon selv.

Kean forklarte at han selv egentlig ikke hadde ønsket spillerne. De var hentet etter ønske fra Shebby Singh, klubbens såkalte globale rådgiver.

- Jeg er veldig, veldig overrasket over at Steve Kean ikke har ansvar for alle nye signeringer. Det er veldig rart, og ikke tilrådelig, sa Berg blant annet til avisa.

Andy Cryer, som skrev både den saken og også er mannen bak de fleste andre Blackburn-artikler i Lancashire Telegraph, tror ikke Bergs kritikk av klubbledelsen betyr noe nå:

- Han sier vel ikke annet enn det som er den utbredte holdningen. Jeg tror ikke det har noe å si for om han får jobben eller ikke, sier Cryer til Dagbladet.

- Eierne leser neppe sånt uansett. De bryr seg ikke. Og de må lete godt for å finne kandidater som ikke har stilt spørsmål ved måten klubben er drevet på de siste åra.

- To kandidater
I Norge var TV 2 tidlig ute i dag med meldingen om at Henning Berg allerede er tilbudt Blackburn-jobben, og at bare detaljer gjenstår.

I ettermiddag melder Lancashire Telegraph det samme på sine nettsider. BBC-reporter Ben Smith tvitrer dessuten at Berg er tilbudt en treårskontrakt og skal presenteres i morgen. Men foreløpig er ingenting offisielt bekreftet fra klubbhold.

ANDRE SIDA AV BORDET:  Som fotballekspert i TV 2 har Henning Berg vært klar i talen om hva han synes om måten Blackburn er styrt på. Her fra tida som Lillestrøm-trener. Foto: Erik Hattrem
ANDRE SIDA AV BORDET: Som fotballekspert i TV 2 har Henning Berg vært klar i talen om hva han synes om måten Blackburn er styrt på. Her fra tida som Lillestrøm-trener. Foto: Erik Hattrem Vis mer