<strong>IKKE MULIG:</strong> Aksel Lund Svindal mener at det ikke er mulig å fikse resultatene i alpint. Her er han i målområdet etter gårsdagens seier. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
IKKE MULIG: Aksel Lund Svindal mener at det ikke er mulig å fikse resultatene i alpint. Her er han i målområdet etter gårsdagens seier. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Tror ikke det forekommer «kampfiksing» i alpint

Aksel Lund Svindal tror ikke det er mulig å fikse på resultatlistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal tror ikke det er mulig å fikse på resultatlistene i alpint. - Jeg kan ikke se hvordan det skulle foregå, sier han.

- Likevel skal jeg være forsiktig med å avfeie det helt, for da ville jeg være naiv, men dersom man skulle manipulere resultatlistene i et skirenn, er det altfor mange som måtte bli betalt. Nei, jeg har ikke tro på at det forekommer, og jeg har heller ingen grunn til å tro det, sa han på den internasjonale pressekonferansen etter å ha sikret utforgullet lørdag.

Han ble også spurt om doping.

- Vi blir testet ganske ofte i alpint, men jeg kunne kanskje ønsket at det var flere tester med blodprøver, sa Svindal, som klart ga uttrykk for at han tar avstand fra bruk av dopingmidler. Han etterlyste også bedre testrutiner.

- Jeg er ikke naiv når det gjelder doping heller, men tror ikke det er mye av det i alpint, for det er ikke mye å tjene på det, mente Svindal.

Hyllet Han ble hyllet av en hel verden etter den fantastiske kjøringen i lørdagens utforrenn. Han risikerte maksimalt, men hadde samtidig full kontroll og gjorde ikke mange feilene nedover den vel 3300 meter lange VM-traseen.

- Utrolig, unik, helt rå, var kommentarer som gikk igjen, og internasjonale medier fra de store internasjonale nyhetsbyråene til The New York Times og store TV-selskaper flokket seg om den populære gullvinneren.

Han vant sitt femte VM-gull totalt og rykket opp på siden av Kjetil André Aamodt som tidenes mestvinnende norske VM-alpinist. Han vant også gullmedalje i sitt fjerde VM på rad. Det har ingen mannlig alpinist klart tidligere, så gullet var historisk på mer enn en måte.

- Nå er jeg ferdig med de beste øvelsene mine her, sa Svindal etter å ha fått VM-gullet rundt halsen. Det var president Gianfranco Kasper i Det internasjonale skiforbundet (FIS) og Norges tidligere skipresident Sverre Seeberg som ga Svindal hans femte VM-gull.

Nå er det superkombinasjonen mandag som er neste for Svindal. Der har han vunnet gull både i 2009 og 2011. Deretter skal han kjøre storslalåm.

Familien betyr mye Aksel Lund Svindal sa på pressekonferansen etter løpet at familien har betydd mye for suksessen hans.

- Familien, og særlig faren min, har fulgt meg tett siden jeg var gutteløper. Etter at jeg begynte å kjøre i verdenscupen har han også vært med veldig mye, fortalte Svindal, og pappa Bjørn var ringside både da han vant bronsen i super-G og gullet i utfor.

Svindal ble også spurt hvor lenge han har planer om å holde på. Det vil han ikke si noe konkret om, men dette sa han lørdag:

- Jeg håper å holde meg på dette høye nivået så lenge jeg holder på, men det er et tøft liv, selv om selve konkurransen og kjøringen ikke varer mer enn et par minutter. Det som er slitsomt er alt presset og stresset som følger med. Interessen fra folk er selvsagt bra, og jeg liker den, men det er tøft hele tiden å skulle gi litt av seg selv til alle som spør. Det blir lite privatliv. Jeg vil derfor si det slik at den dagen alpinkarrieren min er over, så vil nok årsaken være at jeg ikke har energi til å takle all publisiteten som følger med, sa Aksel Lund Svindal.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer