- Tror ikke dette blir fasiten utover vinteren

Heidi Weng slått med 38 sekunder av Therese Johaug.

SUVEREN: Det begynner å bli en tradisjon at Therese Johaug vinner åpningsrennet på Beitostølen. Også i dag var hun suveren. Foto: Tormod Brenna
SUVEREN: Det begynner å bli en tradisjon at Therese Johaug vinner åpningsrennet på Beitostølen. Også i dag var hun suveren. Foto: Tormod BrennaVis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Alt var som det pleier på Beitostølen. Therese Johaug vant det klassiske åpningsrennet i utklassingsstil.

Men selv om hun ble slått med neste 40 sekunder, var Heidi Weng slett ikke utslått.

- Jeg pleier jo ikke akkurat å dominere i åpningsrennet, sier hun, vel vitende om at formen gjerne kommer sakte, men uhyre sikkert i takt med antallet skirenn hun går.

- Derfor var ikke dette så skremmende for meg. Det var vel som ventet, sier hun.

- Allerede i morgen, når vi skal skøyte, håper jeg å gi henne mer kamp, sier Weng om suverende Therese Johaug.

- Og selv om Therese selvsagt er fryktelig sterk, tror jeg ikke dette blir fasiten utover vinteren, legger hun til.

Takler overgangen
Det var fjerde året på rad Johaug gikk til topp i klassisken på Beitostølen.  Hun var fornøyd, men prøvde også å bortforklare den store seiersmarginen.

- Kroppen er bra, frmen er god. Men så er det vel også sånn at jeg bruker å takle overgangen fra rulleski og barark til snø veldig bra. Andre løpere trenger gjerne noen renn for å være på topp. Jeg forventer ikke, eller jeg vet, at dette ikke blir melodien utover vinteren, sier Johaug.

- Jeg kommer til å få skikkelig kamp, det er jeg ikke det minste i tvil om.

Mistet staketrening Therese Johaug har hatt to brudd i handa i sommer. Det har hun taklet bra og vært flink til å finne alternative treningsmetoder.

Likevel legger hun ikke skjul på at det har gått ut over den spesifikke staketreninga.

- Staking er noe alle må prioritere nå. Jeg er ikke noe unntak der. Og jeg skal ikke underslå at det ikke ble så mye staking når jeg hadde disse bruddene. Men jeg fant likevel andre metoder, blant annet med hjelp av en strikk. Så jeg tror ikke jeg tapte så veldig mye på det, alt i alt, sier Johaug til Dagbladet.

Skal en dømme etter resultatet i åpningsrennet, tyder det meste på at hun har helt rett.