Tror ikke dopingen forsvinner med rakettene

Svein Arne Hansen frykter flere avsløringer i 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) I et årsavslutningsinterju med friidrett.no forteller president Svein Arne Hansen at han tror det kommer flere dopingavsløringer i 2008.

Marion Jones kastet store skygger over friidretten forrige sesong, da hun innrømmet dopingmisbruket.

- En avsløring som denne er ikke noe nytt for oss, dessverre. Jeg synes det er trist at hun drev med det vi trodde hun drev med, og jeg tror Marion Jones går i fengsel som et resultat av avsløringene som kommer frem, sier friidrettspresidenten.

Drømmer om OL-medaljer

- Det i seg selv er en tragedie for en flott representant som viste seg å være en juksemaker. Balco-saken kan gi flere avsløringer i 2008 etter det amerikanske politiets egen timeplan, mener Hansen.

Han fikk selv en dopingsak på bordet, da Jaysuma Saidy N\'dure testet positivt for cannabis. Denne saken ble imidlertid henlagt og Hansen er overbevist om at norsk friidrett er dopingfri.

Nå går han inn i det nye året med store drømmer om OL-medalje. N\'dure har bevist at han er en kandidat og Andreas Thorkildsen er det samme.

Det norske forbundet har nå også byttet utstyrsleverandør fra Adidas til Puma, og grunnlaget for videre satsing skal være i orden. Forbundet budsjetterte nemlig med et underskudd på én million kroner - men klarte å gå i null.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer