Tror ikke dopingen forsvinner med rakettene

Svein Arne Hansen frykter flere avsløringer i 2008.

(Dagbladet.no) I et årsavslutningsinterju med friidrett.no forteller president Svein Arne Hansen at han tror det kommer flere dopingavsløringer i 2008.

Marion Jones kastet store skygger over friidretten forrige sesong, da hun innrømmet dopingmisbruket.

- En avsløring som denne er ikke noe nytt for oss, dessverre. Jeg synes det er trist at hun drev med det vi trodde hun drev med, og jeg tror Marion Jones går i fengsel som et resultat av avsløringene som kommer frem, sier friidrettspresidenten.

Drømmer om OL-medaljer

- Det i seg selv er en tragedie for en flott representant som viste seg å være en juksemaker. Balco-saken kan gi flere avsløringer i 2008 etter det amerikanske politiets egen timeplan, mener Hansen.

Han fikk selv en dopingsak på bordet, da Jaysuma Saidy N\'dure testet positivt for cannabis. Denne saken ble imidlertid henlagt og Hansen er overbevist om at norsk friidrett er dopingfri.

Nå går han inn i det nye året med store drømmer om OL-medalje. N\'dure har bevist at han er en kandidat og Andreas Thorkildsen er det samme.

Det norske forbundet har nå også byttet utstyrsleverandør fra Adidas til Puma, og grunnlaget for videre satsing skal være i orden. Forbundet budsjetterte nemlig med et underskudd på én million kroner - men klarte å gå i null.

JUKSEMAKEREN: Marion Jones ble fratatt OL-medaljene sine etter at hun ble avslørt som dopingmisbruker. Foto: AFP
JUKSEMAKEREN: Marion Jones ble fratatt OL-medaljene sine etter at hun ble avslørt som dopingmisbruker. Foto: AFP Vis mer

- Min drøm foran OL i Beijing er at vi først og fremst må få en stor, norsk friidrettstropp med to klare medaljekandidater i «Jays» og Andreas. Dessuten håper jeg at det kommer opp noen av de helt unge utøverne våre, at for eksempel en Bjørnar Ustad Kristensen kan løpe seg frem til en OL-finale på 3000 meter hinder.

- Det blir også spennende å se om fremgangen til Christina Vukicevic fortsetter. Jeg håper også at Ezinne Okparaebo, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Kristine Eikrem Engeset fortsetter framgangen, sier Hansen.

GLEDER SEG: Friidrettspresident Svein Arne Hansen tror på norske OL-medaljer i 2008 - men han frykter også flere dopingavsløringer.