Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tror ikke Jansrud trenger råd fra meg. Det virker som om han har funnet ut av det meste

Bode Miller imponert over gullvinneren.

OLYMPISK MESTER: Her jubler Kjetil Jansrud etter å ha vunnet olympisk gull i super G . Andrew Weibrecht, Jan Hudec og Bode Miller ser på, og sistnevnte er imponert over nordmannen.   Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
OLYMPISK MESTER: Her jubler Kjetil Jansrud etter å ha vunnet olympisk gull i super G . Andrew Weibrecht, Jan Hudec og Bode Miller ser på, og sistnevnte er imponert over nordmannen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Kjetil Jansrud mottok hyllesten fra flere tusen da han klatret opp på toppen av pallen i Rosa Khutor i formiddag.

Super-G-oppvisningen imponerte de fleste, også Bode Miller, som selv endelig fikk med seg en medalje fra lekene.

- Du ser på disse litt yngre gutta, bare se på Jansrud i dag, de har evnen til å kjøre så godt når de satser, sier Miller.

Da Dagbladet spør om 36-åringen har noen råd til en nybakt olympisk mester, må han bare le.

- Jeg tror ikke han trenger noen råd av meg. Det virker som han har funnet ut av det meste, sier amerikaneren.

Mange barrierer igjen Akkurat det er ikke Kjetil Jansrud helt enig i.

- Det er mange barrierer igjen å bryte. Verdenscupseire, cuper, ikke minst å komme tilbake i storslalåm, som har vært en litt kjip greie for meg de siste årene. Det er masse å ta tak i. Så det blir ingen fest i dag, det er bare å stå opp tidlig i morgen og trene storslalåm, sier han til Dagbladet.

- Det er som vi har snakket om tidligere, i alpint er en ny dag en dag med nye muligheter. Jeg trodde faktisk Bode hadde lykkes med det i dag, det var jeg helt sikker på, så da var det bare å skru til krana sjøl og gjøre det bedre. Det er ingenting som er gitt. Jeg føler ikke at jeg har funnet ut av det, men jeg vet hva som skal til. Det fikk jeg ut i dag, og forhåpentligvis får jeg det ut flere ganger i framtida, sier Jansrud.

Følelsesladd Miller For Bode Miller selv ble det en følelsesladd dag.

Amerikaneren tok til tårene i målområdet etter bronsen, nå er han den første fra USA til å ta medalje i tre OL. Han er også den eldste medaljevinneren i OLs alpinhistorie.

- Jeg har jobbet veldig hardt denne sesongen. Noen ganger betyr medaljer noe, i dag betydde det noe for meg, sier Miller, som også har opplevd sorgen ved å miste broren sin i løpet av det siste året.

- Å miste broren min var tøft for meg og hele familien. Det var mange følelser som kom opp i dag. Jeg føler meg veldig heldig som klarte å komme herfra med en bronse, og det ble som om alt falt litt på plass. Da ble det litt mye for meg, sier 36-åringen.

Han delte bronsen med Jan Hudec fra Canada, og så landsmann Andrew Weibrecht ta sølvet.

Hele Norges coronakart