Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tror ikke jeg har misset straffe før

Men i kveld bommet både Iversen og Sapara.

(Dagbladet.no): Rosenborg-Las Palmas 2-2, 3-6 etter straffespark.

Rosenborg spilte en god og en svak omgang mot et reservepreget mannskap fra Las Palmas som sliter i bunnen av spansk 2. divisjon i finalen i Maspalomasturneringen i kveld.

Etter 2-2 ved ordinær tid ble kampen avgjort på straffekonk.

Las Palmas startet straffekonken med å score, Steffen Iversen sendte Rosenborgs første over. Spanjolene scoret igjen, Sapara skjøt over via tverrliggeren. Etter tredje Las Palmas-mål, chippet Didier Konan Ya frekt midt i mål, men det hjalp lite da Las Palmas scoret også på sin fjerde straffe.

Rosenborgs ferske keeperkjøp Rune Almenning Jarstein gikk feil vei på det første straffesparket. De tre neste var han etter, men fikk ikke fingrene på ballen.

- Ikke bommet før

- Jeg tror ikke jeg har bommet på straffe før, sier Steffen Iversen til RBK.no etter kampen.

Han skylder på en kombinasjon av ryggsmerter og at han var sliten og ukonsentrert da han blåste ballen over målet.

TO MÅL: Yssouf Koné scoret to mål for RBK, men trønderne tapte for et resverespekket Las Palmas på straffekonk. Foto: Scanpix
TO MÅL: Yssouf Koné scoret to mål for RBK, men trønderne tapte for et resverespekket Las Palmas på straffekonk. Foto: Scanpix Vis mer

- Uansett er ikke det å vinne det som er det viktigste her nede, men å få trent godt. Og det skal vi gjøre den neste uka, mener Iversen. 

Jarstein-tabbe

Jarstein fikk heller ingen god start på sin andre kamp for Rosenborg. Han feilberegnet stygt da Las Palmas tok ledelsen.

Rosenborg startet best mot det spanske andredivisjonslaget, og Jarstein hadde et par gode inngripener i feltet i åpningsminuttene.

Men etter 14 minutter kom et innlegg fra spanjolenes venstreside. RBKs venstreback Abdou Razak Traoré var i duell i feltet, som han tapte klart. Jarstein forsøkte å blande seg inn, men kom på halvdistanse, og ballen gikk i en bue over ham og i åpent mål.

Yssouf Koné utliknet sju minutter seinere. Marek Sapara la inn fra Rosenborgs venstreside, og en Las Palmas-spiller forsøkte akrobatisk å klarere med et brassespark. Det resulterte bare i at han utmanøvrerte sin egen keeper, og Koné kunne bare sikre at ballen spratt over streken ved å kaste seg fram.

Strand-brasse

Fire minutter før pause fikk de to RBK-veteranene som sto over mot Helsingborg tirsdag - Iversen og Strand - vist seg fram:

Steffen Iversen brukte muskler til å skjerme ballen inne i feltet, vende og legge inn. Innlegget traff en forsvarer, og ballen gikk rett til værs. Men ved første stolpe vartet Roar Strand opp med et fantastisk brassespark! Ballen gikk rett til Yssouf Koné som enkelt stupte inn 2-1.

Strand, som fyller 38 år 2. februar ble tydeligvis tent av sin egen akrobatikk. For i de siste minuttene av andre omgang, havnet den ellers så sindige trønderen i to krangler med motspillere, og fikk med seg et gult kort til pause.

Krøllete forsvarslinje

I det 27. minutt av andre omgang utnyttet Las Palmas en RBK-forsvarsrekke som var alt annet enn på linje. Innbytter Alejandro Lago støtte fram på halvdistanse, mens Roar Strand falt av for å sikre. Yuri ble stukket gjennom, rundet Jarstein og satte 2-2 i åpent mål.

Mens Rosenborg var det beste laget før pause, imponerte de lite i andre omgang. Innbytter John Pelu fikk imidletid en gyllen mulighet til å avgjøre kampen to minutter før full tid.

Steffen Iversen presset Las Palmas-forsvaret til å gjøre en feil, og ballen ramlet rett i beina på Pelu inne i feltet. Men på halv volley sleivet den tidligere Kongsvinger-spilleren ballen til side for mål.

PLEIER Å TREFFE: Steffen Iversen husker ikke å ha misset på straffe før. Denne mot Strømsgodset i mai i fjor, gikk i alle fall inn. Men i kveld skjøt han over.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media