Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tror ikke Jesus ville tatt seg nær av det

Men «frelseren» Keegan kom uten Newcastle-opptur.

52.250 tilskuere hadde møtt opp for å hylle Kevin Keegans comeback som Newcastle-manager, men Bolton ødela festen og dro hjem med 0-0 i bagasjen.

På lokalene til Newcastle Brewery hang skiltet «Velkommen hjem, kong Kev». Men Keegans comeback på St. James Park ble ikke bare rosenrødt. For Bolton viste seg sterke.

- Jeg er litt skuffet siden vi er på hjemmebane og spiller 0-0, men som i hver eneste kamp er det ting man gleder seg over og ting man ergrer seg over, sa Keegan etter sin første Newcastle-kamp siden 1997.

Keegan mente likevel det var godt å være tilbake i sjefsstolen.

- Det er fantastisk å være tilbake, jeg koste meg. Fansen var fantastisk i dag, de prøvde å løfte oss. Jeg er sikker på at det kommer bedre dager, sa manageren.

En av de største overraskelsene før kampen var at Keegan hadde valgt seg Michael Owen som kaptein. Keegan fikk nemlig gjennomgå i Owens selvbiografi. Spissen hevder der at daværende landslagssjef Keegan gjorde ham til syndebukk da England feilet i EM 2000.

- Han er den rette til å lede oss, og det sier også hva jeg mener om ham, sa Keegan like før kampstart.
Stakk kjepper i «kongens» hjul
Men kaptein Owen klarte ikke å sende Newcastle i føringen. Hjemmelaget viste at de ville styre kampen, men Bolton stakk kjepper i hjulene til Keegan og co.

- Man skulle ønske at en slik kamp ikke endte 0-0, fordi tilskuerne var fantastiske. Bolton kom hit og var veldig disiplinerte, og vi var ikke gode nok til å slå dem, sa Keegan til Setana Sports.

Bortelaget var faktisk det beste i første omgang, uten å skape de helt store sjansene.

Etter hvilen var det klart at Keegan hadde gitt sine elleve utvalgte en tordentale. For Newcastle økte tempoet betraktelig, og skapte sjanser i fleng.

Men marginene var ikke på de svart/hvites side. Jussi Jääskelainen sto godt i Bolton-målet, og Newcastles angrepsrekke ble mer og mer frustrert.

- LEDEREN: Michael Owen har noe overraskende fått kapteinsbindet av Newcastle-manager Kevin Keegan. Men spissen klarte ikke å takke for tilliten med mål mot Joey O\'Brien og Bolton. Foto: AP/SCANPIX
- LEDEREN: Michael Owen har noe overraskende fått kapteinsbindet av Newcastle-manager Kevin Keegan. Men spissen klarte ikke å takke for tilliten med mål mot Joey O\'Brien og Bolton. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Fem minutter før full tid ropte alle i Newcastle-trøye på straffespark. Shola Ameobi ble revet ned i feltet, men dommeren lot spillet gå videre.

Idet kampuret passerte 90 minutter fikk Bolton en kjempesjanse til å avgjøre, men Shay Given fikk slått til corner.

- Han gjorde at vi ikke tapte kampen, mente Keegan.


Messias
Keegans comeback i Newcastle blir av mange beskrevet som at Messias er kommet. Det har ikke rektoren på den katolske barneskolen St. Vincent, Josepha Matthews, noe imot.

- Jeg tror ikke Jesus ville tatt seg nær av det. Vi er alle Messias hvis vi kan styrke medmenneskers sjel og gi dem håp. Keegan gir 100 prosent, og med ham tilbake er jeg sikker på at ørkenen vil blomstre igjen, sier hun til The Journal.

Men uansett hvordan Keegan blir mottatt av folk i Newcastle, har han en stor jobb å gjøre. «The Magpies» ligger sju poeng over nedrykksstreken, og er for lengst hektet av enhver tetkamp.

- Kanskje vi henter noen spillere. Spillerne sier vi trenger flere. Vi har en god stall, men den er for liten. Jeg tror vi må se på spillere i to eller tre posisjoner, sa Keegan.

Newcastle har heller ikke scoret et eneste ligamål så langt i 2008, og lørdagens poeng var det første i det nye året.

Bolton har bare ett poeng ned til Sunderland, som innehar den øverste nedrykksplassen.

Daniel Braaten fikk heller ikke lørdag spille for Bolton. Eks-Rosenborgeren får ingen tillit av manager Gary Megson.

(NTB)

image: - Tror ikke Jesus ville tatt seg nær av det
FRELSEREN? Kevin Keegan ble hyllet som en redningsmann på St. James\' før kampen i ettermiddag.
FEIL LINJE, KEV: Ballen ville ikke over mållinja på St. James\' Park.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media