Tror ikke lenger på OL-medalje

Men Gunn-Rita Dahle Flesjå velger å se positivt på sjukdommen.

(Dagbladet.no): Terrengsyklist Gunn-Rita Dahle Flesjå er så smått tilbake i trening etter en mageinfeksjon, som har ødelagt store deler av sesongen hennes.

Kanskje har det også ødelagt mulighetene for OL-medalje i Kina neste år. Iallfall så er hun ikke like optimistisk som før.

- Per i dag regner jeg meg ikke som en medaljekandidat. Akkurat nå tenker jeg ikke så mye på OL i det hele tatt, forteller 34-åringen til Dagbladet.no.

- Kan nyte godt av sjukdommen

Likevel ser hun ikke bare mørkt på det som har skjedd. I forhold til OL i 2012 kan sjukdommen faktisk være en fordel, mener hun.

- Jeg velger å tro at kroppen har godt av dette i lengden, den får jo ladet seg helt opp fra bunnen. I tillegg ligger det jo en ekstra inspirasjon i det å skulle reise seg, sier hun kampvillig.

Legene kan ikke gi den regjerende OL-mesteren noen klare svar i forhold til når hun kan være tilbake i toppslag.

- De sier at det kan ta vanvittig lang tid. Blant annet må tarmfloraen bygges opp igjen. Jeg har ikke noen garanti for at jeg er i toppform til OL, vet Dahle Flesjå.

Tror ikke lenger på OL-medalje

- Trodde ikke det tok så lang tid

Hun trodde ikke det skulle ta så lang tid å komme i tilbake i trening, men gleder seg over at hun iallfall kan starte OL-oppkjøringen nå.

- Nå får jeg trent litt intervaller og sånt. Det vanskeligste er å ikke bli for ivrig; Jeg har gledet meg sånn til å komme i gang igjen. Men det verste jeg kan gjøre, er å gå for fort fram, fortsetter hun.

Derfor skynder hun seg nå langsomt, noe ektemannen og treneren Kenneth hjelper til med.

- Det er godt å ha en som kan holde meg litt i tøylene, for enkelte dager føler jeg meg kanonbra. Nå handler det om å finne en balanse mellom å trene for mye og for lite, sier Dahle Flesjå.

PÅ VEI TILBAKE: Men Gunn-Rita Dahle Flesjå er overrasket over hvor lang tid det tok å komme tilbake i trening etter mageinfeksjonen. Nå velger hun å se positivt på at hun har vært tvunget til å ta det med ro. Foto: TORMOD BRENNA/DAGBLADET
PÅ VEI TILBAKE: Men Gunn-Rita Dahle Flesjå er overrasket over hvor lang tid det tok å komme tilbake i trening etter mageinfeksjonen. Nå velger hun å se positivt på at hun har vært tvunget til å ta det med ro. Foto: TORMOD BRENNA/DAGBLADET Vis mer
NEPPE NYTT OL-GULL: Gunn-Rita Dahle Flesjå (t.h.), som her poserer sammen med OL-gullet og ektemannen Kenneth under OL i 2004, er tvilende til om hun kan gjenta bedriften neste år.