Tror ikke Magnus vil vinne flere partier i Russland

Men rival spår likevel norsk jubel.

Parti 8. Sotsji, Russland, VM i sjakk. Magnus Carlsen møter Viswanathan Anand i tittelkamp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Parti 8. Sotsji, Russland, VM i sjakk. Magnus Carlsen møter Viswanathan Anand i tittelkamp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): I dag spilles det niende av tolv partier i VM-matchen i sjakk i Sotsji. Stillingen er 4,5-3,5 i Carlsens favør.

Carlsen har hvite brikker og de fleste her i Sotsji forventer fullt angrep og store norske vinnersjanser. Men Carlsens russiske stormesterrival, Sergey Karjakin (24), er ikke så sikker på det.

Niks flere seire Sergey Karjakin var spådd å bli Russlands neste sjakk-konge og verdensmester.  

24-åringen må vente minst to år til på den tittelen, men Karjakin er ingen hvem som helst i sjakk. Han er tidenes yngst stormester gjennom tidene. Nå er han på plass i Sotsji for å følge VM-matchen ringside.  

Russeren spår en jevn match som vil vare helt ut, til og med det 12. og siste partiet.

- Jeg tror ikke Magnus kommer til å vinne flere partier. Jeg tror han kommer til å spille på å sikre seg fire remis (uavgjorte) på de fire siste partiene. Han vil spille trygt og solid, spår Karjakin.  

- Ikke nok energi Russeren tror ikke Carlsen er villig til å ta de store risikoene, selv om dette er uvant Carlsen. Nordmannen er kjent for å spille lange, harde partier og kjempe for seier til siste bonde har falt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer