BURDE PUSSET PANNA? Patrice Evra agerer skopusser i respekt for tomålsscorer Wayne Rooney.  Men det var ikke skuddfoten, men panna til Rooney som sendte inn United-spissens 24. og 25. mål for sesongen i Milano i kveld. United slo AC Milan 3-2 borte. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
BURDE PUSSET PANNA? Patrice Evra agerer skopusser i respekt for tomålsscorer Wayne Rooney. Men det var ikke skuddfoten, men panna til Rooney som sendte inn United-spissens 24. og 25. mål for sesongen i Milano i kveld. United slo AC Milan 3-2 borte. Foto: Paul Ellis, AFP/ScanpixVis mer

- Tror ikke noen spisser er bedre

Rooney reddet perfekt utgangspunkt for United tross Milan-spurt.

||| (Dagbladet): AC Milan - Manchester United 2-3.

Manchester United tok et stort steg nærmere kvartfinalen i Champions League etter en sterk borteseier mot AC Milan i kveld.

Igjen var Wayne Rooney den sentrale aktøren for United, og nå hylles angriperen som verdens beste.

— Jeg har ikke sett alle, men jeg tror ikke det er noen spisser som er bedre enn ham, skryter manager Alex Ferguson, ifølge NTB.

— Vi åpnet ikke så godt, men alt i alt synes jeg vi var det beste laget, men jeg var frustrert i første omgang, for da var det noen som ikke gjorde jobben sin, sier Wayne Rooney.

For det så tidlig ut som de skulle få det tøft, blant annet takket være en gammel bekjent. David Beckham hjalp nemlig Milan til en tidlig ledelse i hans første møte med United etter flere år borte fra klubben.

Han la et innlegg allerede i det tredje minutt, som Patrice Evra brassesparket videre inn i eget felt. Ronaldinho banket ballen på volley via Michael Carrick og i mål bak en utmanøvrert Edwin van der Sar.

Scoret med standbeinetManchester Uniteds utlikning etter 36 minutter var ikke mindre snodig. Darren Fletcher la inn fra høyre. Paul Scholes råbommet på sitt volleyforsøk, men ballen traff leggen på standbeinet hans og spratt i mål.

20 minutter inn i andre omgang kom Antonio Valencia inn for Nani. Bare sekunder seinere rykket innbytteren seg fri på høyrekanten, og la inn mot bakerste stolpe. Der steg Wayne Rooney til værs, og headet ballen kontrollert tilbake i høyre hjørne bak en utmanøvrert Dida.

Åtte minutter seinere fikk Rooney all verdens tid av Alessandro Nesta, og nikket inn sitt 25. mål for sesongen etter innlegg av Uniteds venstreving for anledningen - Darren Fletcher.

Sterk Milan-spurtDet så ut som kampen var avgjort, men Milan har spillere med ferdigheter litt utenom det vanlige. Ronaldinho var til tider genial, og han satte også opp reduseringen.

TIDLIG LEDELSE: Etter bare tre minutter sendte Ronaldinho hjemmelaget i ledelsen med dette volleyskuddet. Foto: Giampiero Sposito, Reuters/Scanpix
TIDLIG LEDELSE: Etter bare tre minutter sendte Ronaldinho hjemmelaget i ledelsen med dette volleyskuddet. Foto: Giampiero Sposito, Reuters/Scanpix Vis mer

Med en kjapp tofotsfinte-pasning leverte han inn til Clarence Seedorf, som mesterlig hælsparket inn 2-3.

Like etter spilte Ronaldinho fram veteraninnbytter Filippo Inzahgi, som var nær ved å dundre inn utlikningen i krysset.

Massimo Ambrosini fikk også en stor mulighet som ble blokkert til corner. Og etter hjørnesparket fikk Nesta heade så uforstyrret at det nærmest er utilgivelig å bomme på mål.

Det betyr at United har ett måls ledelse - og nesten ett til i kraft av tre bortemål - før returmøtet på Old Trafford i mars.

- På 3-1 trodde jeg vi var det eneste laget som kunne score. Men å vinne 3-2 på San Siro er fortsatt et fantastisk resultat, sier Rooney.

De må imidlertid unnvære Michael Carrick, som fikk sitt andre gule kort helt mot slutten av kampen. Trolig for å sparke bort ballen da Milan fikk friskpark.

LITT HELDIG? Paul Scholes har scoret noen mål i karrieren. Men kanskje ikke så mange med standbeinet etter å ha råbommet på ballen? Han gjorde 1-1 slik i kveld. Foto: Matteo Bazzi, EPA/Scanpix
LITT HELDIG? Paul Scholes har scoret noen mål i karrieren. Men kanskje ikke så mange med standbeinet etter å ha råbommet på ballen? Han gjorde 1-1 slik i kveld. Foto: Matteo Bazzi, EPA/Scanpix Vis mer