Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Ødegaards Real Madrid-framtid:

Tror ikke Ødegaard er nærmere plass i kamptroppen etter sin første kamp fra start: - Det skal mange skader og karantener til

Petter Veland tror ikke Martin Ødegaard (17) er av de få spillerne som går rett fra Castilla til a-laget.

IKKE NÆRMERE PLASS I DEN FASTE TROPPEN: Petter Veland tror ikke Martin Ødegaard er en av spillerne som går rett fra Castilla til Real Madrids faste kamptropp.  her fra kampen mot Cultural Leonesa i går. Foto: Burak Akbulut / Anadolu Agency
IKKE NÆRMERE PLASS I DEN FASTE TROPPEN: Petter Veland tror ikke Martin Ødegaard er en av spillerne som går rett fra Castilla til Real Madrids faste kamptropp.  her fra kampen mot Cultural Leonesa i går. Foto: Burak Akbulut / Anadolu Agency Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Martin Ødegaard fikk i går starte sin aller første kamp for det spanske storlaget Real Madrid.

Nordmannen var tredje sist på to av scoringene, i kampen som til slutt endte 6-1. Etterpå fikk 17-åringen skryt fra mange hold, blant annet fra den brasilianske legenden Roberto Carlos, som mente unggutten har sikret seg en fin karriere i Real Madrid.

- Ødegaard er en flott spiller med nydelig teknikk. Jeg kan ikke tenke meg annet enn at han har en stor og god framtid på Real Madrid, sier Carlos.

- Ikke stagnert

Fotballinteresserte nordmenn jublet da Ødegaard endelig fikk sin første kamp fra start, og mange mener 17-åringen spilte en svært god kamp. Men Viasats fotballekspert, Petter Veland, holder litt tilbake.

- Jeg synes han klarte seg fint. Det er klart, han får jo litt ekstra press når det er hjemmebane, og mange endelig får se ham igjen. Samtidig er det ikke samme nivå på motstanderne, så vi kan ikke bruke kampen til noe sammenlikningsgrunnlag, sier Veland til Dagbladet.

Selv om fotballeksperten holder noe tilbake på skryten, synes han Ødegaard ikke på noen måte gjorde seg bort i gårsdagens kamp.

- Det viktigste er at han viste fram tekniske detaljer, hadde en trygg pasningsfot og gjorde få feil. Det viser at han har hatt en fin utvikling og ikke stagnert.

- Ikke nærmere plass i troppen

Selv om Ødegaard endelig var på banen igjen for Real Madrid i går, betyr ikke dette at han nå får automatisk plass i troppen på seriekamper.

- Jeg tror ikke han er noe nærmere plass i troppen etter i går. De tre Castilla-spillerne som var med, er jo de som er nærmest a-troppen. Men det skal mye skader og karantener til for å trenge disse tre på Real Madrid, sier fotballeksperten.

Om Ødegaard hadde scoret tre mål og vært «helt outstanding» i går, tror Veland det hadde sett litt annerledes ut dagen derpå. Men selv om det ikke ble tre mål på Ødegaard i går, tror eksperten at 17-åringen fikk en fin opplevelse han kommer til å vokse på.

Nå er neste steg en utlånsavtale eller salg av 17-åringen.

- De forsøkte jo på det tidligere i år, men FIFA-reglementet var i veien. Dette er jo planen de har hatt for ham hele tiden, å leie han ut eller selge ham med en tilbakekjøpsklausul.

- Blir viktig for landslaget

Veland forteller at det er svært få spillere som går rett fra b-laget Castilla til Real Madrid. Storklubben vil at spillere skal få kamputvikling andre steder, før de eventuelt kommer tilbake og går inn på a-laget.

I år har Ødegaard vært fram og tilbake på det norske a-landslaget og U21-landslaget. Etter at Per-Mathias Høgmo ga seg som landslagstrener for få uker siden, lurer mange på hvem som tar over jobben. Den nye landslagstreneren må da ta en vurdering på om Ødegaard skal spille på U21 - eller a-landslaget.

- Martin er et av de største fotballtalentene Norge har fostret opp. Når han trener fast med Real Madrid er det mye man skal gjøre galt hvis man ikke blir god. Jeg tror han kommer til å bli viktig for landslaget, sier Veland.

- Har du noen tanker om hvem som burde ta over a-landslaget, sånn for Ødegaard landslagsframtid?

- Nei, det er et vanskelig spørsmål. Men for Martin er det viktigst hvem som er klubbtrener, ikke landslagstrener.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!