Tror ikke på hjemmeseier

Belgias veteran Lorenzo Staelens har liten tro på triumf i EM på hjemmebane. - Vi er rett og slett ikke gode nok sier Staelens til EMs offisielle hjemmeside.

Interessen for det belgiske landslaget er rekordstor etter en rekke gode resultater den siste tida. Nylig overvar mer enn 2000 tilskuere landslagets trening i den lille byen Lichtaacht.

- Det er veldig lenge siden vi har levert gode resultater i internasjonale turneringer. Fansene våre tørster etter suksess, og forhåpentligvis kan vi gi dem noe å juble for denne gang, sier Staelens.

Pessimist

Staelens har likevel ikke tro på at laget kan nå helt til finalen.

- Tidligere hadde vi spillere som Enzo Scifo, Georges Grün, Jan Ceulemans og Franky Van Der Elst. Alle disse hadde evnen til å snu kamper med en enkelt touch på ballen. Slike profiler mangler vi nå, og derfor synes jeg en kvartfinale bør være en tilfredsstillende målsetning for oss.

36-åringen avviser imidlertid ikke enda sterkere resultater dersom laget finner den rette flyten.

- Gjør vi det bra innledningsvis, vil vi få publikum i ryggen, og da kan de løfte oss videre gjennom turneringen, sier Staelens.

Frykter Sverige

Belgias motstander i EMs åpningskamp er Sverige, og Anderlecht-spilleren forventer en hard batalje.

- Jeg tror Sverige kommer til å legge seg bakpå og satse på kontringer. Norge spilte på samme måte da vi møtte dem, men vi viste at vi kunne håndtere denne måten å spille på. Forhåpentligvis kan vi klare det mot Sverige også, sier Lorenzo Staelens.

lars.erik.pedersen@dagbladet.no