Tror ikke på Solberg

Petter Solberg (28) sikter mot VM-tittelen i rally i år, men hans førerkolleger tror ikke at nordmannen ennå er god nok til å bli verdensmester.

HAGFORS (Dagbladet): Subaru-føreren ligger på sjetteplass etter andre dag av helgas VM-runde i Sverige og mener sjøl at 4. plass er det beste han kan håpe på etter dagens fem siste fartsprøver.

- Jeg prøver og prøver, men tidene kommer ikke. Men søndag bytter jeg til nye snødekk. Det vil forhåpentligvis gi bedre feste, og meg en bedre følelse, sier Solberg.

Han brøt i sesongåpningen i Monte Carlo og havner trolig et stykke bak teten i Sverige også. Petters overordnede mål denne sesongen er likevel å ta steget helt til topps. Han har fått mer rutine. Men aller viktigst: I år kjører han en bil som Subarus teamsjef David Lapworth under verdenslanseringen i Monte Carlo 22. januar skråsikkert hevdet ville være den beste rallybilen i årets VM-sirkus.

- Monte Carlo og Sverige er to spesielle VM-runder. Fra Tyrkia i neste løp skal resultatene komme, lover Spydeberg-mannen.

Konkurrentene tviler

Petters førerkolleger har likevel ikke tro på at nordmannen er i stand til å kapre tronen i år: Fra de konkurrerende teamene har Dagbladet snakket med regjerende verdensmester Marcus Grönholm, Colin McRae, Richard Burns, Sebastien Loeb, Markko Märtin, Gilles Panizzi, Freddy Loix, Francois Duval, Didier Auriol og Toni Gardemeister. Med unntak av Grönholm selv og Carlos Sainz mener samtlige at fjorårets verdensmester forsvarer tronen i år. Spanske Sainz er den eneste som ikke har noen formening om hvem som er årets største favoritt. Grönholm legger favorittstempelet på Petter - noe som i det minste forteller at nordmannen trolig er den han frykter mest.

- Petter var god i fjor, sier Grönholm - finnen som vant VM-runden i Sverige i 2000 og 2002 - og som er på god vei mot seier her i år også.

- Ikke uslåelig

Selv Petters lagkamerat i Subaru - den firedobbelte verdensmesteren Tommi Mäkinen - tror hans finske landsmann blir verdensmester denne sesongen også.

- Grönholm var så suveren i fjor at det er vanskelig å tippe på noe annet i år, sier Mäkinen.

Petter er ikke overrasket over kollegenes tips om utfallet i årets VM-sesong.

- Jeg har stor tro på meg selv. Marcus Grönholm er ekstremt god, men han er likevel ikke uslåelig. Jeg går alltid for å vinne, sier Petter Solberg.