Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tror ikke på streik

Både tillitvalgte Stig Inge Bjørnebye og landslagskaptein Henning Berg mener streikefaren i engelsk fotball er betydelig overdrevet. - Rett og slett fordi ingen av partene ønsker den varslede konflikten fra 1. desember, sier Bjørnebye til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg så på TV2 at jeg er sentral i forhandlingene mellom PFA og Premier League. Det medfører ikke riktighet. Som tillitsvalgt i spillerforeningen har jeg derfor ikke den posisjonen Rolf Utgård har i Kværner - jeg vet knapt noe som helst. Og derfor kan jeg ikke uttale meg på andres vegne enn mine egne, sier Bjørnebye til Dagbladet.

- Og jeg personlig tror ikke det blir streik.

Norges landslagskaptein Henning Berg er av samme oppfatning.

På glid

- Det blir for dumt å streike. Ingen er tjent med det, og derfor blir jeg veldig overrasket hvis man ikke ordner opp før det går så langt, sier Henning til Dagbladet.

Og Berg kan få rett i det. Fordi: Premier League-stiftelsen og PFA, gjennom sine representanter Richard Scudamore og Gordon Taylor, syntes nemlig å være på glid allerede i går kveld. På BBC tekst-TV ble ligadirektør Scudamore sitert på følgende:

- Vi ønsker PFA i engelsk fotball. Og vi ønsker at PFA skal være sterke. Vi er slett ingen trussel mot deres eksistens. Og det vi gjør nå er å diskutere alternative løsninger ut over de 50 millioner pund (650 millioner norske kroner) PFA er tilbudt av TV-pengene.

- Dette tyder på at partene er på glid, sier Stig Inge Bjørnebye til Dagbladet.

Rettferdig fordeling

I England har medievinden til en viss grad snudd etter at PFA har nådd fram med sitt budskap om at den varslede streiken ikke handler om at de best betalte skal ha enda mer.

Det er på grunn av de dårligste betalte spillerne langt ned i divisjonene at aksjonen fikk sitt utspring, de som knapt tjener mer enn en gjennomsnittlig engelskmann, og som i tillegg har elendige pensjonsordninger når de slutter i midten av 30-åra.

- Jeg blir oppgitt når TV2 også i går klarte å fortelle sine seere at de rike vil ha mer. Enten skjønner de ikke hva saken handler om, eller så gjør de det med vilje, sier Bjørnebye.

- PFA gir blant annet penger til klubbene for å gi fotballærlinger skikkelig utdanning istedet for å bruke dem til å pusse støvlene, vaske dassene og garderobene til stjernene i Premiere League.

Streikeklar

Henning Berg mener at PFA sikrer en mer rettferdig fordeling.

- Jo mindre PFA får av TV-pengene, jo mer går det til klubbene. Og klubbene vil da i neste omgang bruke alle disse pengene på oss som tjener fett fra før. Derfor skaper dette en mer rettferdig fordeling, sier Berg.

Landslagsveteranen er likevel klar til streik- hvis det skulle gå så langt.

- Ja, jeg stemte for streik.

Ni av ti engelske fotballproffer deltok i avstemningen. Av disse stemte 99 prosent for spillerforeningens krav. Men svært få av dem - om noen - ønsker konflikt 1. desember.

Og derfor tror alle på en løsning.

FOTBALL ELLER IKKE FOTBALL? Fra 1. desember kan John Arne Riise og resten av spillerne i England gå ut i streik. Hvis ikke spillerforeningen blir enige med Premier League.Foto: ALLSPORT
Hele Norges coronakart