BLIR HISTORISK. Her har Wayne Rooney tangert målrekorden til legenden Bobby Charlton på det engelske landslaget. Det skjedde i kampen mot San Marino 5. september. Rooney kan bli historisk allerede i kampen mot Sveits tirsdag kveld. Foto: Reuters/NTB Scanpix.
BLIR HISTORISK. Her har Wayne Rooney tangert målrekorden til legenden Bobby Charlton på det engelske landslaget. Det skjedde i kampen mot San Marino 5. september. Rooney kan bli historisk allerede i kampen mot Sveits tirsdag kveld. Foto: Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

- Tror ikke Rooney gir seg før han har 60 landslagsmål

Og Arne Scheie får tårer i øynene.

Tirsdag kveld kan Wayne Rooney (29) overta landslagets målrekord når England møter Sveits i EM-kvalifiseringskamp på Wembley.

Før kveldens kamp står han pussig nok likt med legenden Sir Bobby Charlton (77) både i antall mål og antall kamper.

Begge to har spilt 106 landskamper. Og begge to har notert seg for 49 mål.

Dagbladets kommentator Morten Pedersen sier følgende om Bobby Charlton:

- Bobby Charlton er i svart/hvitt. Jeg var ti år, da England ble verdensmestere på Wembley i 1966. Så jeg har nok lest mer om Charlton enn jeg har sett ham. Men det jeg husker er at han hadde dårlig hår og ikke helt tidsriktig sveis. Han var aldri noen rockestjerne. Men han spilte med George Best som definitivt var en rockestjerne. Charlton var en gentleman. Det er mange grunner til at Charlton nyter en enorm respekt på Old Trafford. Han var en av Busby Babes. Og respekten økte, da han ble i klubben etter flyulykken i 1958 for å være med på å bygge opp laget etter tragedien.

Pedersen har dette å si om Wayne Rooney:

- Jeg så ham debutere i Premier League 16 år gammel. Da kunne jeg godt ha satt penger på at han skulle ha laget mer enn 49 mål på de 106 landskampene. Det var en kraftpakke jeg så da. Wayne Rooney er rå kraft. Det er bare en Wayne Rooney. Det er mulig vi har sett det beste av ham. Men han kommer til å spille landskamper i rundt tre år til, regner jeg med. Jeg tror han ender opp med 60 landslagsmål. Den rekorden kan bare bli slått av antall selvmål. For det er en evig statistikk. Jeg mener den er på 48 selvmål nå, sier Morten Pedersen.

LEGENDEN.Sir Bobby Charlton studerer en minnestein for ofrene i flyulykken 6. februar 1958 nær München. 23 personer omkom. Foto: Jan Pitman AP/NTB Scanpix.
LEGENDEN.Sir Bobby Charlton studerer en minnestein for ofrene i flyulykken 6. februar 1958 nær München. 23 personer omkom. Foto: Jan Pitman AP/NTB Scanpix. Vis mer

Det er et stykke opp til rekorden i antall landskamper som holdes av målvakten Peter Shilton (125) foran David Beckham (115). Men får Pedersen rett i sine antakelser, vil Rooney passere de to og trone øverst også på den tabellen etter hvert.

Tårer i øynene Nestor og tidligere NRK-kkommentator Arne Scheie sier han får tårer i øynene, når han bare tenker på Bobby Charlton.

- Han er så stor i  mine øyne. En virkelig gentleman. Det er ikke mange briter som er blitt kåret til Europas beste. Bobby Charlton ble det. Han overlevde München (flyuykken som nærmest utslettet A-laget til Manchester United i 1958. Åtte av spillerne omkom. red.anm.) Han ble igjen for å bygge opp laget. Og så hadde han omtrent alt på banen, farten, skuddet og taktomslaget. Charlton og Rooney er to forskjellige typer. Men begge er lagspillere, både for klubben og landslaget. De er definitivt av de største i Manchester United. Og der er det mange å plukke av, sier Arne Scheie til Dagbladet.

Terningkast Arne Scheie har trillet terninger for Dagbladet mellom Charlton og Rooney. Totalsummen ble dødt løp.

Her er Scheies terningkast:

Skuddrepertoar: Charlton 6. Rooney 6.

Hodestyrke: Charlton 5. Rooney 6.

Teknikk: Charlton 6. Rooney 6.

Pasningsfot: Charlton 6. Rooney 6.

Oslo, 20080519:  Arne Scheie snakker om avdøde kollega Kjell Kristian Rike.  Foto:  Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Oslo, 20080519: Arne Scheie snakker om avdøde kollega Kjell Kristian Rike. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Overblikk: Charlton 6. Rooney 6.

Løpsstyrke: Charlton 6. Rooney 6.

Ledertype: Charlton 6. Rooney 5.

Totalt: Charlton 41. Rooney: 41.

- Jeg sprenger jo terningen din, sa Scheie.

SVART/HVITT. Morten Pedersen sier han husker Bobby Charlton i svart/hvitt.  Foto H. A. Vedlog/Dagbladet.
SVART/HVITT. Morten Pedersen sier han husker Bobby Charlton i svart/hvitt. Foto H. A. Vedlog/Dagbladet. Vis mer