- Tror ikke Rosenborg gleder seg til 2010

Ingebrigt har gitt RBK forbud mot å snakke med Jönsson.

SPÅR RBK-KRISE UTEN CHAMPIONS LEAGUE: Stabæk-formann Ingebrigt Steen Jensen tror Rosenborg kan gå mot en tøff sesong, og varsler at han vil gjøre alt i sin makt for å beholde Jan Jönsson på Telenor Arena også etter 2010-sesongen. 
Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
SPÅR RBK-KRISE UTEN CHAMPIONS LEAGUE: Stabæk-formann Ingebrigt Steen Jensen tror Rosenborg kan gå mot en tøff sesong, og varsler at han vil gjøre alt i sin makt for å beholde Jan Jönsson på Telenor Arena også etter 2010-sesongen. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Da Rosenborg denne uka lanserte Nils Arne Eggen som en joker med tanke på en midlertidig trenerløsning, tok det ikke lang tid før Jan Jönsson-spekulasjonene blusset opp igjen.

«Er styreleder Terje Svendsens «Nils Arne er fortsatt en joker i forhold til en midlertidig løsning» rett og slett en liten del av en stor plan? En plan som på sikt kan komme til å tappe Stabæk for det viktigste kortet de har - trener Janne Jönsson?» skrev Dagbladet-kommentator Morten Pedersen dagen etter det noe uventede utspillet fra Lerkendal.

I kveld meldte TV 2 at Jönsson allerede har gitt et muntlig ja til å overta ansvaret for fjorårets seriemester fra 2011.

- Overhodet ikke vår tillatelse
Noen timer i forveien snakket Dagbladet med Stabæk-formann Ingebrigt Steen Jensen - som slett ikke så mørkt på utsiktene for å beholde sin høyt aktede trener.

- Vi skal gjøre hva vi kan for å lage et så bra opplegg at han Janne forlenger med oss i løpet av 2010-sesongen, sier han til Dagbladet, og understreker at Rosenborg ikke har fått grønt lys for å kontakte Jönsson.

- Vi har gitt Rosenborg beskjed om at de overhodet ikke har vår tillatelse til å snakke eller forhandle med Janne før kontrakten hans åpner for det i juli, og Janne har fått den samme beskjeden. Men vi avlytter ingen telefoner i Stabæk, så om de snakker med hverandre vet jeg ikke, men det er den klare beskjeden som er gitt. Janne har fokus på Stabæk og skal trene oss i hele 2010, etter det er han fri til å gjøre hva han vil,

- Men Rosenborg har tatt kontakt med dere med tanke på Jönsson?

- Jeg snakket med Hoftun i november, og sa det samme som jeg sier til deg nå. Ellers har det ikke vært noen direkte kontakt mellom oss.

- Krise uten Champions League
Rosenborg ønsket opprinnelig å ha Erik Hamréns etterfølger klar innen jul, uten å komme i mål. Inntil videre kombinerer dermed svensken jobben som klubbens hovedtrener med jobben som svensk landslagssjef.

Ingebrigt Steen Jensen misunner ikke trønderne situasjonen.

- Jeg tror ikke Rosenborg gleder seg til 2010, for å si det sånn. En trener som sitter på oppsigelse kan fort flytte fokus over på andre ting. Så kan det blir Champions League-kvalik og tippeligainnspurt med en vikar, i visshet om at de går mot et sinnssykt underskudd i år igjen. Hvis de ikke kommer inn i gruppespillet i Champions League tror jeg det er krise i Trondheim, sier Steen Jensen.

ETTERTRAKTET: Men Jan Jönsson har fått klar beskjed av Stabæk om å ikke snakke med RBK før eventuelt i juli.  Foto:  Hans Erne Vedlog / Dagbladet
ETTERTRAKTET: Men Jan Jönsson har fått klar beskjed av Stabæk om å ikke snakke med RBK før eventuelt i juli. Foto: Hans Erne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer