- Tror ikke vi mister plassen

Vålerenga frykter ikke at de mister plassen sin i Champions League om Liverpool likevel får være med. Det til tross for at laget er sist av de kvalifiserte serietoerne.

LONDON (Dagbladet): G14-klubbene (interessegruppen for de 18 mektigste klubbene i Europa der Liverpool er medlem), Franz Beckenbauer og Eusebio meldte seg i går på lista over dem som mener at Liverpool må få forsvare tittelen sin. I tillegg foreslo seriemestrene TNS fra Wales å spille kvalik mot Liverpool om sin egen plass, men fikk nei fra eget forbund.

UEFA står foreløpig på sitt og argumenterer fortsatt med at det ville være urettferdig å fjerne et allerede kvalifisert lag fra et annet land til fordel for at England skal få

med fem lag. Det spørs hvor lenge

UEFA klarer å holde på sitt.

På rankinglista til UEFA ligger Norge på 15. plass og er med det siste nasjon i Europa som fikk med både serievinneren (Rosenborg) og sølvvinneren (Vålerenga) til kvalifiseringen for neste års turnering.

Skjemafrist 13. juni

Rosenborg går inn i tredje og siste kvalikrunde. Vålerenga som sølvvinnere går inn i andre kvalikrunde. Samtlige lag bak Vålerenga på rankinglista er seriemestrer.

Vålerenga er allerede i ferd med å fylle ut alle skjemaer som de har fått tilsendt fra UEFA.

-  Disse skal være innsendt før 13. juni. Jeg tror ikke at UEFA kommer til å fjerne oss. Da ville hele rankingsystemet deres vist seg som ubrukelig, sier arrangementssjef Lars Stensby.

Han tror at UEFA - om de gir

etter - fjerner en av seriemestrene fra smånasjoner som Lichtenstein, Andorra eller San Marino.

Rekdal støtter Liverpool

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener at UEFA har laget problemet sjøl og dermed bør løse det sjøl.

-  Det er jo helt hinsides at Liverpool ikke får forsvare tittelen sin, men vi er jo kvalifisert ifølge reglementet og det kan de vel ikke gjøre noe med, sier Rekdal.

Han foreslår følgende løsning:

-  La de to dårligst seedede lagene i første kvalikrunde spille mot hverandre og la Liverpool komme inn for taperen.

De to lagene er Kairat fra

Kazakstan og HB Torshavn fra Færøyene, begge seriemestrer i 2004.

Fotballpresident Sondre Kåfjord vil foreløpig ikke forholde seg til problemstillingen.

-  Jeg ser poenget, men for oss er dette en ikke-sak. Vi tar det som sjølsagt at Vålerenga ikke mister plassen sin, sier Kåfjord til Dagbladet.

TRYGG: Kjetil Rekdal er trygg på at Liverpools suksess ikke rikker ved Vålerengas plass i Champions League.
<!--/BTEK0--><!--BTEK1--> PRESS: Stadig flere krever at Liverpool må få forsvare tittelen i Champions League.