HJALP IKKE BARCA: Thiago Motta ble utvist etter 28 minutter. Den neste timen stanget Barcelona-laget til Pep Guardiola (t.v.) mot en blokk av Inter Milan-forsvarere. Foto: Lluis Gene, AFP/Scanpix
HJALP IKKE BARCA: Thiago Motta ble utvist etter 28 minutter. Den neste timen stanget Barcelona-laget til Pep Guardiola (t.v.) mot en blokk av Inter Milan-forsvarere. Foto: Lluis Gene, AFP/ScanpixVis mer

Tror Inters røde kort gjorde det verre for Barca

- Utvisningen formet kampen, sier Guardiola.

||| (Dagbladet): Barcelona - Inter 1-0, sammenlagt 2-3. Barcelona-trener Pep Guardiola tror ikke den omdiskuterte utvisningen av Inters Thiago Motta nødvendigvis hjalp laget hans.

- Utvisningen formet kampen, fordi de la seg bare bakpå, og å angripe er alltid mye vanskeligere enn å forsvare seg, sier Guardiola ifølge Reuters.

Men Guardiola er ingen dårlig taper, og er ikke typen til å lete etter unnskyldninger. Selv om Barca hadde ballen tre firedeler av tida, fikk de sjelden sjansen til å avslutte på mål. Og bare ett mål var ikke nok mot Inter, som ledet 3-1 fra første kamp i Milano.

- Vi hadde ballen mye, men klarte ikke å skape mange sjanser, og det var lite rom mellom forsvaret og midtbanen. Når det er ni spillere som forsvarer det området, er det ikke enkelt. Vi forsøkte, men de forsvarte seg godt, og det var det, sier Barca-treneren ifølge Reuters.

- Vi er heldigeEt videoutdrag fra pressekonferansen ligger også Barcelonas hjemmeside, og viser en slagen, men fattet, stolt og takknemlig Guardiola.

Han startet med å takke supporterne for all hjelp og støtte, og beklaget at han ikke ga dem drømmefinalen i Madrid.

BLE UTVIST: Inters Thiago Motta satte hånda i ansiktet til Sergio Busquets. Barca-spilleren gjorde det han kunne for å understreke at han ble truffet. Foto: Victor R. Caivano, AP/Scanpix
BLE UTVIST: Inters Thiago Motta satte hånda i ansiktet til Sergio Busquets. Barca-spilleren gjorde det han kunne for å understreke at han ble truffet. Foto: Victor R. Caivano, AP/Scanpix Vis mer

- For oss er det en glede. Vi er heldige som har denne atmosfæren. Folk ønsker å hjelpe laget. Og ikke bare i år, men alltid. Denne gangen kanskje mer enn før, fordi laget har spilt god fotball de siste par årene. Folk er stolte av dette laget, derfor kommer de for å hjelpe oss.

- Ikke for selvsikreGuardiola ble spurt om Barcelona ble felt av sin egen suksess - om de var for selvsikre. Det synes han ikke er noen god forklaring på tapet mot Inter.

- Du er ikke et offer for din egen suksess når du har 87 poeng i ligaen og kun har tapt en kamp, og deretter kommer til semifinalen i Champions League og taper mot et godt lag. Jeg synes ikke vi er for selvsikre. Vi vet hvordan man vinner, det har vi vist. Men denne klubben vet også hvordan man taper, for selvsagt har vi tapt langt mer enn vi har vunnet. Vi vet hvordan vi skal takle seire, og også tap, sier Guardiola.

Og dette tapet skal legges bort. Nå handler det om å forsvare ligaledelsen på ett poeng foran Real Madrid.

- Det eneste vi kan gjøre er å gratulere Inter og ønske dem lykke til i finalen. I morgen må vi begynne å forberede oss på de fire gjenstående ligakampene.

Lørdag spiller Barcelona borte mot Villarreal, som ligger på sjetteplass på tabellen.

LITEN RESPEKT: Det står «respekt» på ermet til Thiago Motta, men han viste ikke stor respekt for Sergio Busquets, som Inter-spilleren mente overdrev voldsomt etter å ha fått fingrene til Motta i fjeset. Foto: Gustau Nacarino, Reuters/Scanpix
LITEN RESPEKT: Det står «respekt» på ermet til Thiago Motta, men han viste ikke stor respekt for Sergio Busquets, som Inter-spilleren mente overdrev voldsomt etter å ha fått fingrene til Motta i fjeset. Foto: Gustau Nacarino, Reuters/Scanpix Vis mer