- Tror jeg blir ny sjef

Etter skiflygingen i Plancia til helga avgjør den finske landslagssjefen Mika Kojonkoski hva han skal gjøre de nærmeste åra. - Jeg tror jeg blir norsk hoppsjef, sier Kojonkoski til Dagbladet.

Finnene vil at Kojonkoski skal fortsette å jobbe for dem. I tillegg har han en forespørsel fra Østerrike, hvor han har vært før. Uttalelsen hans i tåkehavet i Holmenkollen i går tyder på at Hopp-Norge vinner dragkampen.

- Den beste

- Mika er den beste utlendingen vi kan få. Han er en type som kan få oss tilbake i toppen fort. Med det mener jeg allerede i løpet av neste vinter, sier toppidrettssjef Bjørge Stensbøl.

Hoppkomitéformann Steinar Johannessen har lenge hatt Kojonkoski som førstevalg. Nå ser det ut for at tampen brenner.

- Målet er å være ferdig med prosessen til påske. Foreløpig er ingen ting klart. Når det gjelder Mika Kojonkoski, nøyer jeg meg med å si at han er en internasjonal kapasitet. sier Steinar Johannessen.

Blant hopperne har det vært lite snakk om hvem som skal overta landslaget.

- Trenerspørsmålet har ikke vært noe tema. Det eneste vi har snakket om, er at trenerne betyr mye og at vi skal være verdens beste hoppnasjon i 2004, sier Anders Bardal.

I går ble han minst dårlige nordmann på 21. plass, 57,4 poeng og 28 meter bak den sveitsiske Kollen-vinneren Simon Ammann. Olav Magne Dønnem (nr. 35), Lars Bystøl (nr. 37), Bjørn Einar Romøren (nr. 45) og Daniel Forfang (nr. 49) kom ikke til finaleomgangen.

- Åpen for alt

- Det viktigste nå er å samle Hopp-Norge, deretter å klargjøre retningslinjene og følge dem. I vinter har det vært altfor mye vingling. Jeg kjenner ikke Kojonkoski, men vet at han har oppnådd resultater. Det er jo det vi alle jakter på, sier Olav Magne Dønnem.

- Det er vanskelig å ikke ha tillit til en mann som mer eller mindre har hatt suksess i sju år, sier Lars Bystøl.

- Jeg er åpen for alt. Nå er det bare å starte opp igjen med blanke ark, sier Bjørn Einar Romøren.

For norsk hoppsport er det viktig at suksessen kommer raskt. Nøkkelen er å få en sterk og samlende sjef. Tålmodigheten hos folk flest er i ferd med forsvinne. I går var det bare 22000 tilskuere i bakken.

- Det er det laveste tilskuertallet vi har hatt noen gang, sier Kollen-general Rolf Nyhus.

<B>STORTRIVDES:</B> Mika Kojonkoski smilte og hilste på alle i Kollen i går. Etter skiflygningen i Planica kommende helg sier han trolig ja til å bli ny norsk hoppsjef.