-  Tror jeg hadde gjort noe kriminelt

Hadde en falsk sjeik lurt Åge Hareide på samme måte som Sven-Göran Eriksson, kunne han ventet seg en straffbar handling fra Norges landslagssjef.

-  Jeg tror jeg ville gjort noe kriminelt. I hvert fall helt i grenseland, sier Åge Hareide og ler godt.

Han leste søndagens utgave av News of the World, der Sven-Göran Eriksson ble lurt i en felle av to journalister forkledd som sjeiker. Svennis avslørte en mengde sensitive opplysninger om seg selv og sentrale spillerne på det engelske landslaget.

Selv ville Hareide vært svært forsiktig med å utlevere detaljer om de landslagsgutta til andre.

Basert på tillit

-  Jeg er generelt sett forsiktig med det i alle sammenhenger. Når jeg holder foredrag, snakker jeg bare positivt om spillerne mine. Hvis det er ting som er på det personlige plan og som er basert på tillit mellom to personer, er jeg alltid forsiktig med å utlevere det til en tredjeperson, sier Åge Hareide til Dagbladet.

-  Og det gjelder enten det er en sjeik fra Arabia eller noen andre, legger han til.

Åge Hareide kjenner Svennis personlig, og har vondt av måten svensken blir behandlet på.

-  Det er forferdelig å bli utsatt for noe sånt som landslagssjef. Det betyr bare at han må passe seg for alt og være forsiktig i enhver sammenheng, ellers blir det brukt mot ham. Han har blitt utsatt for et plott. En sånn offentlig uthenging synes jeg er helt forkastelig.

-  Synes du synd på ham?

-  Jeg synes forsåvidt synd på ham. Slik jeg kjenner Svennis, er han en fornuftig og hyggelig mann. Det er tøft å trene England, men å bli utsatt for et sånt press er ille, sier Åge Hareide.

Trenger ro og fred

Han er kjent for sine hyppige utbrudd mot pressen, og tok et voldsomt oppgjør med deler av norsk sportspresse på pressekonferansen dagen etter at Norge hadde tapt mot Skottland i høst. Assistenttrener Stig Inge Bjørnebye trakk paralleller til nettopp News of the World.

-  He-he, vi har heldigvis ikke de tilstandene her i Norge. Pressen er veldig hard i store fotballand som England og Tyskland.


-  Tror du Svennis får sparken?

-  News of the World har et frynsete omdømme, og det regner jeg med det engelske fotballforbundet tar med i vurderingen. Svennis trenger fred og ro i jobben med laget, sier Åge Hareide til Dagbladet.

• Din kommentar: Får Svennis urettferdig behandling?

GARDINA NED: Landslagssjef Åge Hareide er oppgitt på vegne av sjefskollega Sven-Göran Eriksson - og frykter at gardina hadde gått ned hvis det samme hadde skjedd ham selv.