Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Tror jeg var dopet

Jenta som skal ha blitt voldtatt av de tre svenske ishockeyproffene, våknet opp og fikk panikk.

OSLO (Dagbladet/Expressen): Torsdag forrige uke kom nyheten om at de tre svenske ishockeyproffene Andreas Lilja, Kristian Huselius og Henrik Tallinder satt i avhør, anmeldt for voldtekt av en 22 år gammel jente. Politiet har henlagt voldtektsanmeldelsen.

Nå forteller 22-åringen sin historie.

-  Alt er veldig vanskelig nå, sier hun til svenske Expressen.

Hun husker ikke mye fra natta på hotellrommet sammen med de tre ishockeyspillerne, som hun traff på nattklubben The Lab natta mellom tirsdag og onsdag forrige uke.

-  Jeg husker bare omtrent tre sekunder fra den natta. Jeg våkner og merker at jeg ligger på rygg. Da er det to stykker der, og den ene gjør noe seksuelt med meg, mens den andre ler. Etter det slokner jeg igjen, sier 22-åringen.

Kondompakker

Da hun våknet opp dagen etter på hotellrommet, følte hun seg veldig ør og ubekvem, og kjente ikke igjen de tre mennene som var på rommet. Da hun skulle samle sammen sakene sine, oppdaget hun to åpnede kondompakker som lå på gulvet ved siden av senga, forteller hun til Aftonbladet.

Hun fikk panikk, og forlot hotellrommet. Da skal spillerne ha bedt henne om å lukke døra etter seg.

 I TRØBBEL: Torsdag forrige uke kom nyheten om at de tre svenske ishockeyproffene Andreas Lilja (t.v.), Kristian Huselius og Henrik Tallinder ble anmeldt for voldtekt av ei 22 år gammel jente. Nå forteller jenta sin historie. Foto: Mark Earthy/AP
I TRØBBEL: Torsdag forrige uke kom nyheten om at de tre svenske ishockeyproffene Andreas Lilja (t.v.), Kristian Huselius og Henrik Tallinder ble anmeldt for voldtekt av ei 22 år gammel jente. Nå forteller jenta sin historie. Foto: Mark Earthy/AP Vis mer

Til politiet har kvinnen fortalt om en mann som hun traff på en annen nattklubb tidligere på kvelden. Samme mann skal på utestedet The Lab ha spurt henne om hun ville være med ham hjem, noe hun takket nei til. Etter det skal hun ha tatt seg et par runder i lokalet, før hun gikk inn på toalettet. Alt etter det er svart for 22-åringen.

Dopet

Jenta sier hun er redd for at noen har dopet henne ned.

-  Jeg kjente at det må ha vært noen som har gitt meg noe. Jeg har spart på alle kvitteringene som viser hva jeg drakk. Den alkoholmengden er ikke nok for at jeg skal ha fått hukommelsestap. Men om det var noen på stedet som ga meg noe, det vet jeg ikke, sier 22-åringen til Expressen.

Politiet har lett etter mannen fra The Lab, uten å lykkes. Ingen narkotiske stoffer er heller oppdaget i kvinnens blod.

Sterke reaksjoner

De tre spillerne har innrømmet å ha hatt sex med 22-åringen, og alle tre er sparket fra klubb- og landslag. På pressekonferanser etter avsløringen har de sagt at de ikke har gjort noe galt, men mandag kveld kom unnskyldningen til slutt fra en av spillerne.

-  Jeg vil unnskylde meg overfor min kone og mitt barn, min slekt og mine venner, mot svensk ishockey og deres fans. Jeg vil naturligvis også unnskylde meg overfor den unge kvinnen, sa Andreas Lilja.

Beslutningen om å henlegge voldtektsanmeldelsen har vakt reaksjoner i juridiske kretser i Sverige.

-  Jeg håper virkelig at etterforskningen ikke ble avsluttet så tidlig bare fordi det handler om tre kjente landslagsspillere, sier överåklagare Sven-Erik Alhem.