SEIERSSEREMONI: Det ble ingen ny gullmedalje på Marit Bjørgen i dag. Men hun fikk en flott Dalahest for sjetteplannen på 15 kilometeren med skibytte under gårsdagens premieutdeling på Stora torget i Falun. Foto: Bjørn Langsem
SEIERSSEREMONI: Det ble ingen ny gullmedalje på Marit Bjørgen i dag. Men hun fikk en flott Dalahest for sjetteplannen på 15 kilometeren med skibytte under gårsdagens premieutdeling på Stora torget i Falun. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Tror jentene «mine» kan vinne gull

Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg fikk peptalk av Bjørgen i går kveld.

FALUN (Dagbladet): Etter å ha kommet seg gjennom dusjen, fått seg litt mat og slappet av, tok Marit Bjørgen den endelige avgjørelsen om å stå over lagsprinten. 

- Jeg tror kroppen min trenger et par dagers hvile nå. Jeg vil være best mulig rustet til de tre siste rennene, sier hun.

Da avgjørelsen var tatt, og Ingvild Flugstad Østberg hadde fått igjen plassen hun egentlig hadde mistet på lagsprint-laget, tok Marit Bjørgen med seg de to 24-åringene ut på en rolig joggetur i går.

- De kan klare det Det ble tid til litt peptalk underveis.

- Jeg sa vel ikke så mye til dem. Bare at de skulle senke skuldrene og vite at de kunne klare dette. Jeg fortalte dem at de har alle muligheter. Både Maiken og Ingvild er fryktelig sterke og begge er i god form. Jeg ba dem vise hva de er gode for.

- Tror du på gull?

- Jeg tror «mine» jenter har en god mulighet. Men det er flere sterke lag der ute.

Vil gå resten - Hva gjør du selv framover?

- En liten joggetur i morgen (i dag, journ. anm) og så er det vel på ski igjen mandag.

- Du har fortsatt planer om å gå de tre siste rennene, ti-kilometer, stafett og den avsluttende tremila?

- Ja, det er fortsatt planen. Det skjer en gang i blant at du får en dag hvor ting ikke stemmer og dagsformen ikke er på topp. Det skjedde i dag, jeg håper jeg er ferdig med det nå, sa Marit Bjørgen etter premieseremonien på Stora Torget i Falun i går kveld.

Der måtte hun for en gangs skyld stå ved siden av seierspallen og klappe for de tre medaljevinnerne.