Tror Joaquin vil ha Dorsin-revansj

Roar Stokke.

VALENCIA (Dagbladet.no): Mikael Dorsin ble levnet små sjanser mot driblekongen Joaquin foran Rosenborgs hjemmemøte med Valencia.

Men Joaquin var i likhet med resten av Valencia-laget et sørgelig skue på Lerkendal - og fikk selv en dribleleksjon da Dorsin gjorde forarbeidet til Rosenborgs ledermål.

I kveld forventer TV 3-kommentator Roar Stokke en revansjesugen og heltent Joaquin.

Dorsin må være opplagt

- Det norske publikum vil se en spansk landslagsspiller som ønsker å vise seg fram, og det på en ordentlig måte. Da er det viktig at Dorsin er like opplagt som sist, sier Stokke til Dagbladet.no.

Han mener en av Valencias største styrker er evnen til å skape overtallssituasjoner på kantene - og at en 4-5-1-formasjon derfor kan være gunstig på Mestalla i kveld.

Det har Rosenborg forsøkt tidligere i år uten hell, som da Schalke vant 2-0 på Lerkendal.

- Grunnen til at 4-5-1 kan være fornuftig, er at Rosenborg i bedre grad får demmet opp for rommet foran sidebackene. Valencia dobler på kant og kommer til innlegg. Om RBK spiller med en diamant blir det lange avstander på midten, og det er utrolig krevende. Spør du meg er 4-5-1 et veldig godt alternativ, da får du stengt igjen det rommet, tror Stokke.

JUBELAFTEN: Men TV3-kommentator Roar Stokke tror Joaquin vil ha revansje mot Micke Dorsin i kveld. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet
JUBELAFTEN: Men TV3-kommentator Roar Stokke tror Joaquin vil ha revansje mot Micke Dorsin i kveld. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet Vis mer

Han håper Rosenborg tør å gjøre slik Trond Henriksen har lovet, og angripe spanjolene. Blir det en forsvarskamp i 90 minutter må Lars Hirschfeld overgå alt han tidligere har gjort om det skal bli RBK-poeng.

Eventuelt må Valencia-spissens sløse like mye som Chelsea gjorde på Stamford Bridge - men så heldige er neppe Rosenborg en gang til.

-RBK må våge

- For å bruke et bilde på det, kan jeg trekke fram kampen mellom Dinamo Kiev og Manchester United sist, der Kiev møtte et antatt bedre lag. De la seg på rygg og hadde overdreven respekt i én omgang, før de skjønte at de måtte gi United trøbbel. Rosenborg må hvile seg litt også, løfte opp laget og tørre å komme etter. De må våge å angripe med mange spillere, ellers blir det spill mot ett mål, sier han.

Selv om det er stor forskjell på borte- og hjemmebane i europacupen, mener Stokke at RBK må lytte til Nils Arne Eggens gamle postulat - og gjenskape mye av det de gjorde i kampen på Lerkendal.

- Jeg håper de har sett en video fra den kampen, den var en eksponent for fotballen RBK må stå for. I perioder må de våge såpass på Mestalla også, ellers ber de om å tape kampen, sier han.

Tror Joaquin vil ha Dorsin-revansj
<B>KLAR FOR KAMP:</B> Driblefanten Joaquin er antakelig mer enn klar for å ta revansje på Micke Dorsin.