Tror kampen blir avlyst

De norske landslagsspillerne tviler på at kampen i Beograd blir spilt. - Her bør det ikke tas noen risiko, sier Sigurd Rushfeldt.

Austria Wien-spissen er slett ikke komfortabel med situasjonen:

- Dersom det er den minste mulighet for at det blir bråk der, ser jeg ingen grunn til å spille kamp. Her bør det ikke tas noen risiko, sier Sigurd Rushfeldt.

- Vil du være komfortabel med situasjonen hvis det blir kamp?

- Hvis sier det er helt trygt, så vil jeg stole på det. Men er det ikke trygt, må oppgjøret avlyses. Det er en privatkamp. Det ville vært noe annet med en kvalifiseringskamp, mener Rushfeldt.

- Annen kultur

Magne Hoset ble skeptisk da han våknet til nyheten om skuddet i Beograd i går.

- Min første tanke var at kampen kom til å bli avlyst. Så da får vi bare se hva som skjer. I utgangspunktet har jeg selvsagt lyst til å spille kampen.

- Er du skeptisk til å reise ned dit hvis det blir kamp?

- Nei, ikke hvis UD vurderer det som trygt. Men det er klart man gjør seg noen tanker. De har en litt annen kultur enn oss, man vet liksom aldri helt hva som kan skje.

Tema i RBK

- Når én person høyt i det serbiske fotballforbundet blir skutt, regner jeg med at serberne selv ikke ønsker å spille. Sånn som det ser ut nå tror jeg ikke det blir noen kamp, sier Rosenborgs Vidar Riseth.

Attentatet i den serbiske hovedstaden var samtaletema på gårsdagens RBK-trening, hvor seks landslagsspillere deltok. Spillerne avventer forbundets beslutning, og sier de vil innrette seg etter beskjeden de får derfra.

Men de blir ikke overrasket over en avlysning:

- Det er vel heller tvilsomt om det blir kamp. Jeg stoler helt og fult på vurderingene UD og Norges Fotballforbund gjør (NFF), sier høyreback Christer Basma.

- Vi snakket om det i garderoben, og det høres litt småskummelt ut, sier Ståle Stensaas, som understreker at spillerne reiser hvis NFF sier det er trygt.

- Og ut fra det jeg har sett i det siste, er jo ikke Beograd den mest urolige byen å reise til.

Frode Johnsen sier det «ville forundre ham» om det blir kamp.

- Jeg har mine tvil nå, selv om vi ikke har fått signaler fra forbundet. Jeg blir litt skremt når generalsekretæren blir skutt akkurat der vi skal spille kamp om fem-seks dager. Uansett er det lite vi kan gjøre, sier Johnsen.

- La serberne bestemme

Southamptons Claus Lundekvam hadde ikke hørt om skyteepisoden før Dagbladet kontaktet ham.

- Dette høres jo først og fremst tragisk ut. Jeg avventer hva forbundet sier, men ut fra det jeg hører nå kan det virke som det ikke blir Serbia-tur.

Selv om flere av spillerne tviler på at det blir fotballtur over helga, har alle full tillit til forbundets vurdering.

- Jeg overlater til NFF å avgjøre om det blir kamp eller ikke. De har mest informasjon om situasjonen, og kan avgjøre om det er trygt å spille, skriver Ardian Gashi i en tekstmelding til Dagbladet.

Morten Gamst Pedersen spilte treningskamp mot Molde i går, og hadde ikke fått mye tid til å tenke på saken.

- Men det er tragisk når slikt skjer, uansett hvor det er i verden. Her snakker vi om et land som har opplevd mange uroligheter, og det er slett ikke sikkert dette har noe med fotball å gjøre, sier Tromsø-spilleren, som ikke tror noen vil sende spillerne til Serbia hvis situasjonen er farlig.

- Sier NFF det er trygt, stoler jeg på dem.

- Hvordan reagerte du da fikk beskjeden?

- Det gikk et rykk gjennom meg, selvfølgelig. Det er jo tragisk.

Erik Holtan er i Sverige med Odd Grenland. Keeperen har valgt å forholde seg helt rolig til forbundene tar sin beslutning.

- Men vil serberne avlyse, synes jeg vi skal respektere det. De må bestemme.