<strong>KEEPERSUKSESS:</strong> De norske VM-keeperne Lars Volden (foran) og Lars Haugen har levert gode kamper under mesterskapet. Ikke minst vat Haugens storspill mot Slovakia sist avgjørende for norsk seier. I den kampen ble også Mattias Nørstebø (t.h) avgjørende med sine to scoringer. I ettermiddag må Norge slo Slovenia for å holde liv i drømmen om en VM-kvartfinale.
KEEPERSUKSESS: De norske VM-keeperne Lars Volden (foran) og Lars Haugen har levert gode kamper under mesterskapet. Ikke minst vat Haugens storspill mot Slovakia sist avgjørende for norsk seier. I den kampen ble også Mattias Nørstebø (t.h) avgjørende med sine to scoringer. I ettermiddag må Norge slo Slovenia for å holde liv i drømmen om en VM-kvartfinale. Vis mer

Tror keeperbyttene kan gi mer norsk suksess

Roy: -Nå har de overskudd hele tiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

16.15: Slovenia-Norge

OSTRAVA (Dagbladet): De norske hockeymålvaktene Lars Haugen (28) og Lars Volden (22) har stått to kamper hver så langt i VM.

Mot Sloakia på onsdag hyllet landslagssjef Roy Johansen storspillet til Haugen - og mente at keeperroteringen i VM har sin del av æren for at sisteskansen klarte å holde konsentrasjonen og nivået oppe gjennom hele kampen.

- Lars Haugen sto over kampene mot Finland, og dermed hadde han masse overskudd til å holde hele kampen mot Slovakia, sier Roy Johansen til Dagbladet.

Må vinne tre strake I den kampen snudde Norge 0-2 til seier 3-2 og sikret seg tre poeng som vil være helt avgjørende i kampen om å nå en potensiell VM-kvartfinale.

Da må Norge trolig vinne de tre neste kampene også, med oppgjøret mot Slovenia i ettermiddag som den første av tre «finaler».

Hvem som blir foretrukket i mål blir klart først i forbindelse med offentliggjøringen av laget to timer før kampstart.

- Sliten av å stå alt Landslagskeeper Lars Volden er glad for at landslagssjefen og keepertrener Per-Erik (Pekka) Alcén har valgt en rotasjonspolitikk framfor å satse på et klart førstevalg i dette mesterskapet.

- Det er bra at vi har fått i gang to keepere. Det er så mange og tøffe kamper i VM at det er vanskelig å holde et høyt nivå hele tiden om du står alle kampene, sier Volden til Dagbladet.

At navnebror Haugen leverte en praktkamp mot Slovakia sist velger han derfor ikke å se på som en svekkelse av egne sjanser til å få spille.

- Nei, vi er et team og gleder oss hverandres prestasjoner. Det viktigste er at laget gjør det bra, så om keeperen står så bra at vi vinner, så er det bra for alle.

Bryter med tradisjonen Norge har tidligere hatt tradisjon for å satse på en førstekeeper. At landslagssjefen nå hopper mellom to keepere - og i bakgrunnen lurer også den gode Vålerenga-keeperen Steffen Søberg - velger Lars Volden å se på som at Norge endelig har fått opp et bra keeperteam.

- Kampen om keeperplassen på landslaget er nok jevnere nå enn noen gang. Det fører til at de også tør bruke flere keepere i mesterskap.

SPORT PÅ TV

Norge - Slovenia
16:15
MAX

En god keeper utgjør fort 90 prosent av ethvert lags vinnersjanser, så det er normalt ikke posisjonen som trenere roterer og eksperimenterer mye med.

Gjennombrudd - Står keeperen dårlig, så er det vanskelig å vinne. Så enkelt er det, sier Lars Volden, som i år virkelig har fått sitt gjennombrudd etter overgangen til svensk ishockey.

Der får han spilletid og blir satset på i Rögle, som rykket opp til den svenske eliteserien for neste sesong.

Årene i finske Espoo Blues Finland førte ikke til noen storsatsing på det norske keepertalentet.

- Jeg fikk ikke mye spilletid i Finland, så det ble mest trening. Overgangen til svensk hockey har derfor vært veldig bra for meg, sier Lars Volden.

Han gir også keepertrener Pekka Alcén mye av æren for framgangen.

- Han trener oss knallhardt, og pusher oss hele tiden. Men han er også veldig bra på den mentale biten, og har betydd mye på den biten også.

<strong>TOMMELEN OPP:</strong> Lars Haugen sto en praktkamp mot Slovakia i forrige VM-kamp. Keeperbyttene gjør at sisteskansene bobler av overskudd når de får sjansen mellom stengene.
TOMMELEN OPP: Lars Haugen sto en praktkamp mot Slovakia i forrige VM-kamp. Keeperbyttene gjør at sisteskansene bobler av overskudd når de får sjansen mellom stengene. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer