KLAR FOR START: Thor Hushovd før start på dagens etappe fra Brüssel til Spa. Nordmannen tror sammenlagtkanonene kan komme til å røre på seg i den tøffe avslutningen.Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
KLAR FOR START: Thor Hushovd før start på dagens etappe fra Brüssel til Spa. Nordmannen tror sammenlagtkanonene kan komme til å røre på seg i den tøffe avslutningen.Foto: Thomas Rasmus Skaug/DagbladetVis mer

- Tror Lance kan komme til å gi full gass i dag

Hushovd lunken til egne sjanser på 2. etappe.

|||Følg 2. etappe fra Büssel til Spa i Tour-studio direkte fra kl. 12.30.

BRÜSSEL/OSLO (Dagbladet): Thor Hushovd styrte klar av uhellene der hans fremste rivaler i kampen om den grønne trøya, Mark Cavendish og Tyler Farrar, begge ble hindret fra å spurte om poeng i gårsdagens avslutning.

Det betyr at nordmannen allerede har skaffet seg et forsprang i trøyeforsvaret før Tour de France fortsetter med en tøff etappe fra Brüssel til Spa. Med seks kategoriserte stigninger på de siste 90 kilometerene, kan Hushovd øke forspranget til Cavendish og Farrar, som ikke trives like godt når det begynner å gå oppover.

På forhånd, trodde også Hushovd at han hadde gode muligheter på en etappeseier på dagens etappe, men nå er han mer lunken i forhold til egne sjanser.

- Det var før jeg hadde sett på etappen i detalj. Jeg er litt mer skeptisk nå, men jeg tror likevel jeg har muligheten, sa Hushovd til Dagbladet før start på dagens etappe. Han tror at Oscar Freire og Gerald Ciolek blir farligst om det skulle ende med en spurt i finalen i Spa.

- Jeg tror jeg kan klare å henge med over fjellene, men det kommer an på hva de store sammenlagtfavorittene gjør. Det kan jo være at for eksempel Lance Armstrong bestemmer seg for å kjøre for fullt og gå for den gule trøya. Det kan man ikke se bort ifra i dag, spådde Cervélo-rytteren.

Med tre innlagte spurter på etappen - etter 39,5 kilometer, etter 112 kilometer og etter 177 kilometer - håper Hushovd også å kunne kapre noen poeng underveis.

- Jeg kommer til å gå for fullt for de innlagte spurtene underveis, lovet han Dagbladet.